Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Damızlık hayvan yetiştiriciliği artıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Damızlık hayvan yetiştiriciliği artıyor

 

İşletmeciliğini Kırıkkale iş dünyasının yakından tanıdığı isimlerden birisi olan Şaban Ejder’in yaptığı Gözde Hayvancılık firması tarafından Ukrayna’dan Kırıkkale’ye 600 adet Romanov ırkı koyun getirildi. Bahşılı ilçesinde kurulan çiftlikte incelemelerde bulunan Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, tesis hakkında bilgi aldı.

 

600 KÜÇÜK BAŞ HAYVAN BULUNUYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Bahşili İlçesinde bulunan Damızlık Küçükbaş Hayvancılık İşletmesinde incelemelerde bulundu. Tesis hakkında bilgiler alan İl Müdürü Yılmaz “Şaban Ejder’e ait, Gözde Hayvancılık Ltd.Şti firması tarafından, Ukrayna’dan getirilen Romanov ırkı koyunların üretimini yapan işletmede 570 baş dişi, 30 baş erkek olmak üzere toplam 600 küçükbaş hayvan bulunuyor. Anavatanı Rusya olan Romanov koyunu kanaatkâr bir ırk olup soğuk ve sıcak iklime uyum sağlamış kısa kuyruklu, değişik tonda gri renkli yapağıya sahiptir. İşletmecimize çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bu çalışma Kırıkkale hayvancılığına da önemli katkı sağlayacaktır” diye konuştu. Diğer taraftan Bahşili İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne de bir ziyaret gerçekleştiren İl Müdürü Yılmaz, İlçe Müdürü Ahmet Tugay ve İlçe Müdürlüğü personelleriyle de bir araya geldi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x