Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

DEFİNE ŞÜPHESİ?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Balışeyh’e ilçesine bağlı Işıklar Köyü’nde yaklaşık 7 aydır kum ocağı faaliyeti gösteren özel bir firmanın yaptığı çalışmaları köylüleri canından bezdirdi. Köylüler, kum değil define arıyorlar dedi.
RUHSAT ALANINDAN 1 KM UZAKTA
DEFİNE ŞÜPHESİ? - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Firmanın kum ocağı için ruhsat aldığı alandan yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta özel şahsa ait arazi üzerinde kum çıkarması, buranında sit alanı olması firmanın buradan definemi arıyor sorusuna neden oluyor. Manşet’e açıklamalarda bulunan Işıklar Köyü Muhtarı Ali Bedir, ilgili firma hakkında bütün kurumlara yasal şikâyette bulunduğunu fakat hiçbir sonuç alamadıklarını söyledi. Köylüler de “Bu firma burada kum ocağı kurdu. Ruhsat yeri belli ancak ruhsat alanının dışında ki araziyi delik deşik etti. Her yere başvurduk ama kimse işlem yapmadı. Kum arıyor gibi gözükmüyorlar. Öyle olsa bir yeri bırakıp diğer bölgeye neden geçsinler? Bu adamların define aradığından şüpheleniyoruz” ifadelerini kullandılar.
                                                                             HERŞEYE RAĞMEN FAALİYET GÖSTERİYOR
DEFİNE ŞÜPHESİ? - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Muhtar Bedir, “İlgili firma hakkında Balışeyh Kaymakamlığına, İl Özel İdare Ruhsat Şube Müdürlüğüne, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne ve Kırıkkale Valiliğine sözlü ve dilekçe ile şikâyetlerimizi ilettik. Ancak şuana kadar bir sonuç alamadık. Balışeyh Belediye Başkanlığına da bu firmaya ruhsat verilmemesi için talepte bulunduk. Her şeye rağmen firma burada faaliyet göstermeye devam ediyor”
ARAZİYE ZARAR VERİYOR
Alanın Balışeyh Belediyesi mücavir alanı içerisinde yer aldığı için muhtarlık olarak müdahale edemediklerini dile getiren Muhtar Bedir, “Firmanın ruhsat aldığı yerin en az 1 kilometre uzağındaki sit alanında kum ocağı faaliyeti yapması bizlerin olduğu gibi köylülerimizin de kafasını karıştırdı. Ayrıca buradaki yıkadıkları kumların suyu bizim arazilerimizi suladığımız alanlara karışıp bağımızı bahçemizi kurutmuş durumda” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x