Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Demirci, öğrencileriyle buluştu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından organize edilen Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında Dr.Senai Demirci KYK’lı gençlerle bir araya geldi. Kırıkkale Nur camii Konferans salonunda gerçekleştirilen Söyleşide Demirci Öğrencilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

 

Çınaraltı Söyleşilerinde Öğrencilerle karşılıklı sohbet ile başlayan Panelde Demirci öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Dört halife dönemi ile sözlerine Başlayan Senai Demirci “Hz. Ebu Bekir, Peygamber Efendimizin en yakın arkadaşı, kayınpederi, İslamı kabul eden ilk erkek ve Müslümanların ilk halifesidir. Hz. Muhammed’in (sav) İslam’ı tebliğ ettiğinde tereddütsüz Müslüman olan Hz. Ebu Bekir için Peygamber Efendimiz (sav) “Bütün insanların imanı bir kefeye, Ebu Bekir’in imanı bir kefeye konsa, onun imanı ağır basardı.”

 

PEYGAMBER EFENDİMİZ ÇOK SEVERDİ

Demirci, Hz. Ebu Bekir hayatı boyunca Rasûlullah’ın yanından ayrılmamış, çocukluğundan itibaren aralarında büyük bir dostluk kurulmuştur. İslamiyet’ten önce de sık sık buluşur, Allah’ın birliği, Mekke müşriklerinin durumu ve ticaret gibi konularda müşavere ederlerdi. Allah Resulü, birçok hususlarda onun görüşünü tercih ederdi. Umumi ve hususi olan önemli işlerde ashabıyla müşavere eden Peygamber Efendimiz, (sav) bazı hususlarda özellikle Ebû Bekir’e danışırdı. Araplar ona “Peygamber’in veziri” derlerdi.

 

DEMİRCİ’YE ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Kur’ân-ı Kerim’de hicret sırasında Rasulullah’la beraber olmasından dolayı, “…mağarada bulunan iki kişiden biri…” (Tevbe, 9/40) şeklinde ondan bahsedilmektedir. Asıl adı Abdülkâbe olup, İslâm’dan sonra Rasûlullah’ın (sav) ona Abdullah adını verdiği kaydedilir. Azaptan azad edilmiş mânâsına “atik”; dürüst, sadık, emin ve iffetli olduğundan dolayı da “sıddık” lâkabıyla anılmıştır” ifadelerine yer verdi.  Panelin sonrasında Günün anısına Ankara KYK Müdürü Ferhat Türkoğlu ve Kırıkkale KYK Müdürü Haluk Karahan tarafından Doktor Senai Demirci’ye çiçek takdim edildi. Program sonrasında Öğrenciler Demirci ile hatıra fotoğrafı çekindiler.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x