Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKeskinKırıkkaleManşet

DEMOKRASİNİN İFFETİ KURTARILMIŞTIR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tüm yurtta olduğu gibi Keskin’de de demokrasi nöbeti devam ediyor. Akşam saatlerinde ilçe meydanına gelen vatandaşlar gecenin geç saatlerine kadar Demokrasi Nöbeti tutuyor.
 FETÖ´ye terör örgütü üyesi asker görünümlü teröristlerin yapmış olduğu darbe girişimi Keskin’de halkın büyük katılımıyla yapılan yürüyüşle protesto edildi. İlçe meydanında toplanan halk, tekbir ve sloganlar getirip yürüyerek darbecilere tepki gösterdi.
HER YERDE AY YILDIZ
Tüm sokakları ay yıldız bayraklarla donatılan Keskin Demokrasi nöbetlerine devam ederken dün önceki gece yürüyüş yapıldı. Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım’ın da katıldığı yürüyüşte sık sık darbeciler aleyhine atıldı.  Cumhuriyet meydanında toplanan vatandaşlara konuşma yapan Başkan Dede yıldırım, “Gün birlik ve beraberlik günüdür. Sen ben yok biz varız” diyerek ilçe halkına seslendi. Başkan Yıldırım yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Hizmetinde ve emrinde olmaktan gurur duyduğum Keskinli hemşerilerim, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe teşebbüsünde şehit ve gazilerimiz için mevlit ve demokrasiye sahip çıkma programına hoş geldiniz sefalar getirdiniz.”
TÜRK MİLLETİ İLE NE KADAR ÖVÜNSEK AZ
Demokrasinin iffetinin kurtarıldığını ifade eden Yıldırım “Rabbime şükürler olsun, aziz Türk milleti hakkına sahip çıkmıştır, darbe teşebbüsü Türk milletinin azim ve sinesine çarpmış ve dağılmıştır. Demokrasinin itibar ve iffeti kurtarılmıştır. Türkiye tabiri yerindeyse ipten alınmıştır. Hainlerin emellerine ulaşmasını engelleyen asil duruş gösteren bu büyük Türk milletiyle ne kadar övünsek azdır.” Dedi.
KİMSE BİZİM SAMİMİYETİMİZİ SINAMASIN
Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım “Kimse bizim samimiyetimizi sınamasın bizler bir kez daha şerefli duruşumuzu göstererek darbe girişiminin daha ilk dakikalarında her türlü darbeye karşı olduğumuzu, hükümetin yanında olup demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini söyledik ve ilk meydanlara inende bizler olduk. En kötü demokrasinin en iyi darbeden daha iyi olduğunu tarih bize daha yaşattı tecrübe edindik.” İfadelerini kullandı
DARBE GİRİŞİMİ HEPİMİZE YAPILDI
Yıldırım yaptığı konuşmada, “Bu darbe girişimi hepimize yapılmıştır, sadece hükümete yapılmamıştır, ne mutlu bizlere ki kalkışmanın beli kırılmıştır. Yaraları saralım kardeşliğimizi diri tutalım. Türk´ün gücünü ve kudretini gören dünya şaşkın, bizi bir Libya, bir Mısır, bir Tunus zannedenler gördüler ki nasıl 100 yıl önce Çanakkale geçilmez diyen ataların evlatları bu gün de vatanı böldürtmeyeceğini bir kez daha ispatladı ve bundan sonrada böyle şeylere yeltenenlerin boyunun ölçüsünü alacağını gösterdik.” Diyerek, Türkiye’de darbe konusunun kapandığını ifade etti.
 İŞTE ÇİĞNETMEDİ NAMUSUNU ÇİĞNETMEYECEK
Yıldırım yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi “Çünkü bu necip milletin adı Türk milletidir, burası Türkiye Cumhuriyetidir. Şu an savunmamız vatansa gelin, gün birlik beraberlik günü. Sen ben yok biz varız. Topyekûn mücadele edersek anlam kazanır. Gün dayanışma günüdür. Gün kardeşliği tescil etme günüdür. Gün büyük düşünme günüdür. Gün istiklalimize sahip çıkma günüdür. Gün küçük hesap yapanları mağlup etme yerle bir etme günüdür. Hani diyordu ya şair: “Asım´ın nesli. Diyordum ya, nesilmiş gerçek… İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek” diyerek konuşmasına son verdi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x