Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Denetimler artırıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz; Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte gıda işletmelerine uyarılarda bulundu. Yılmaz, “Ramazan Ayı ile birlikte denetimlerimiz artırıldı. İnsan sağlığıyla, hiçbir işyerinin oynamasına müsaade edilmeyecektir” dedi.

 

İDARİ CEZALAR UYGULANIYOR

Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi kontrol görevlileri denetimlerini artırdı. İnsan sağılığıyla oynayan ve hijyen ortamından uzak üretim yapan işletmelere gerekli idari cezaların uygulandığı denetimler hakkında Müdür Sırrı Yılmaz, “Gıda güvenliği ile ilgili sorunlarla karşılaşırsanız alo 174 gıda hattını arayarak şikâyette bulunun” dedi.

 

İŞLETMECİLER ÖNEM VERMELİ

Yılmaz,”5996 sayılı Kanun kapsamında kontrollerimiz üretim, tüketim ve satış yerlerinde titizlikle ve aralıksız olarak yürütülmektedir.  Ramazan ayının gelmesi ve hava sıcaklıklarının yükselmesi ile beraber özellikle unlu mamuller ve et ürünleri tüketiminin artması, lokantalar gibi toplu tüketim yerlerinde de hareketlilik yaşanabilmesi münasebetiyle, denetimler bu yönde artırılmıştır.”

 

HEDEFİMİZ SAĞLIKLI GIDA

Ramazan ayı ile beraber bazı ürünlerin tüketiminde artışlar yaşanacağına dikkat çeken İl Müdürümüz Sırrı Yılmaz, denetimlerin bu ürünler üzerinde yoğunlaştırıldığını kaydetti.

İl Müdürlüğü olarak hedeflerinin Kırıkkale halkının sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten Yılmaz, bu konuda son derece titiz ve kararlı olduklarını vurguladı. Yılmaz “Denetimler sırasında sağlıklı ortamda faaliyet yürüten iş yerleriyle karşılaştığımız zaman son derece memnun oluyoruz”

 

GECE DENETİMLERİ YAPILACAK

Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Ancak olumsuz durumlarla karşılaştığımızda mevzuat gereği iş yerindeki eksikliklerin giderilmesi için belirli bir süre tanıyoruz. Belirtilen süre içerisinde giderilmeyen eksikliklerden dolayı ilgili iş yerlerine idari para cezaları uyguluyoruz. Amacımız hem halkın sağlığını korumak hem de iş yerlerimizin daha kaliteli hizmet vermelerini sağlamak. Bunların yanında gece denetimlerimiz de aralıksız şekilde devam edecek. Bunların yanı sıra gece denetimlerimiz de aralıksız devam edecek” dedi.

 

TÜKETİM TARİHİNE DİKKAT EDİN

“Gıda satış, toplu tüketim ve üretim faaliyeti gösteren işletmeler faaliyetlerine başlamadan önce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvurarak kayıt belgelerini almak ve faaliyetlerine uygun satış yapmak zorundadırlar.  Bütün gıda işletmelerinin; üretim, depolama ve satış alanlarında özel ve genel hijyen kurallarına uyması gerekmektedir. Ürünlerin satış ve depolanmasında soğuk zincirin bozulmamasına önem gösterilmeli, Ambalajsız etiketsiz ve son tüketim tarihi olmayan tavuk ürünleri kesinlikle satılmamalıdır” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x