Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Denetimler artırıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Kırıkkale halkının sağlıklı bir şekilde ürün tüketmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, kent genelinde ürün satışı yapan yerlerin tek, tek denetlendiğini söyledi.

 

HER GÜN DENETİM OLUYOR

“Çiftlikten sofraya gıda güvenilirliğinin” sağlanabilmesi için Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz gıda kontrolör görevlileri tarafından yıl boyunca titizlikle ve etkin bir şekilde yapılan denetimler ramazan ayı boyunca da aynı hassasiyetle devam ediyor. Ramazan ayı nedeniyle özellikle tüketimi artan; ekmek, pide, yufka, unlu mamuller, tatlı ve şekerleme üretim yerleri başta olmak üzere bütün gıda işletmeleri denetleniyor. Denetimlere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Gıda ve Yem Şube Müdürü İlknur Sezer ile gıda kontrol görevlileri katıldı.

 

GIDA GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİ

Bu denetimlerde özellikle gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni konularında 5996 sayılı kanuna uygunluğunun arandığı belirtildi.

Denetimler sırasında mevzuata aykırı ürünler tespit edilmesi halinde yasal işlemler uygulandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz yaptığı açıklamada, Ramazan ayında vatandaşlarımızın hassasiyetini dikkate alarak Gıda ve Yem Şubesinde görevli kontrolör arkadaşlarımız ile birlikte ilimizde gıda sektöründe faaliyet gösteren çeşitli firmaların denetimlerini yapıyoruz.”

 

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

“Rutin olarak bu denetimler her zaman yapılsa da bu ayda denetimler daha da artıyor. İşletmelerimize ziyaretin iki önemli sebebi var. Birincisi işletmelerin varsa eksikliklerini tamamlamalarını sağlamak, ikincisi vatandaşlarımızın tükettiği gıdaların güvenli ve gönül rahatlığı ile tüketmesinin önünü açmaktır.  Tüketicilerimizin de toplum sağlığı açısından ambalajsız, açıkta satılan, etiketsiz; üreticisi, markası ve gıda kayıt belgesi olmayan firmalara ait ürünleri satın almamalarını istiyoruz.” dedi.

 

TÜKETİCİLERİMİZ DİKKATLİ OLSUN

Yılmaz, ürünlerin son tüketim tarihlerinin geçmemiş olmasına, ambalajlarının sağlam ve şişmemiş olmasına aynı zamanda gıdaların etiketlerinde yazan şartlara uygun muhafaza edildiklerini dikkatlice kontrol etmeleri gerektiğini hatırlatarak, gıda ile ilgili her türlü şikâyetlerini ALO 174 GIDA hattına bildirmelerini istedi. Yılmaz, 2017 yılı içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe Müdürlüklerimizce 1748 adet denetim gerçekleştiğini kaydetti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x