Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

‘Dershaneler geleceğin kapısını açıyor’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale tüm çalışanlar derneği (TÜMÇADER) başkanı Cengiz Acar dersahanelerin kapatılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada; “Dershanelerin geleceğin kapısını açtığını”söyledi.

4 BİN DERSHANE

Acar, dershanelerin kapatılmadan önce talebi ortadan kaldırmak gerektiğini, özel teşebbüs hürriyetinin Anayasa ile güvence altına alındığını belirterek, dershanelerin kapatılmasına ilişkin kararın teşebbüs hürriyetiyle çeliştiğini vurguladı. Dershanelerin 1 milyon 500 bin orta ve dar gelirli ailenin çocuklarına öğretim hizmeti verdiğini belirten  Acar, “Eğitim sisteminde bir değişiklik olmadan dershanelerin kapatılması 1 milyon 500 bin öğrencinin eğitim hayatının sekteye uğraması anlamına gelir” dedi. Türkiye genelinde yaklaşık 4 bin dershanenin özel sektör olarak istihdama katkı sağladığını ve vergi ödediğini belirtti.

‘YENİDEN DEĞERLENDİRİLSİN’

Acar,”Sektörde 50 bin öğretmen olmak üzere toplam 100 bin eleman istihdam edildiğini belirterek, şunları söyledi: “İstihdamın artması ve ekonominin gelişmesi için özel sektörü destekliyor, Girişimcilerimiz artsın diye eğitim çalışmaları sürdürülüyor. Bir yandan yeni işletmeler açılıyor diyerek sevinirken, öte yandan personel istihdam eden, vergi ödeyen işletmenin kapanmakla karşı karşıya kalınıyor. Ekonomik dengeler açısından da üzücüdür. Dershanelerin kapanmasıyla birlikte çalışan 100 bin insanın durumunun ne olacağı da düşünülmelidir.” Acar, dershanelerin kapatma kararının ekonomik ve sosyal sonuçları dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesi gerekiyor” dedi.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu