Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSpor

Dersimliler Gazetemizi Diline Doladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hafta sonu oynanan Kırıkkalespor-Dersimspor karşılaşmasında, Dersimsporluların taraftarlarımızı tahrik eden hareketleri gazetemiz haber yapmıştı.
ZORLARINA GİTMİŞ
Dersim taraftarlarının sosyal medyada toplanma buluşma noktası olan Dersimspor adlı sayfada Gazetemizin “Ağır Tahrik “Zafer İşareti Yaptılar” adlı haber Dersimin tahrikçi taraftarlarının zoruna gitmiş. Maçkolik sitesinde “Türkler pert oldu”, “Türkler sustu” gibi paylaşımlar yaparak Kırıkkalespor taraftarlarını geren ve tahrik eden Dersimliler maç sonrası da sosyal medya hesaplarından şehrimize ve Türklüğümüze hakaretlerine devam ettiler.
IRKÇI DEDİLER
Maç boyunca taraftarlarımız hiçbir suretle ırkçı bir slogan veya faşist bir saldırı yapmamasına karşın, Dersim taraftarları ırkçılık yaptığımızı iddia ederek algı oluşturuyorlar. Golü atıp taraftarlarımıza doğru hareket yaparak koşan futbolcunun, tribünlere dönüp küfürler savuran teknik direktörün, Şeref Tribününden kuzu gibi çıkıp, sahaya girince küfür eden bir yöneticinin, “Türkler pert oldu” “Türkler sustu” gibi paylaşım yapan taraftarların takımların şehrimize ve gazetemize ırkçı demesinin hiçbir anlamı yoktur.
FAŞİST OLSAYDIK SAĞ ÇIKAMAZDINIZ
Terör Örgütü PKK ile mücadele de nüfus ortalamasına göre en çok Şehit veren ve bununla gurur duyan şehrimiz Dersimlilere karşı hiçbir fiili müdahalede bulunmamışlardır. Hatta Dersim Yönetiminden birkaç kişi Şeref Tribününde maçı takip etmiş en ufak bir fiziki temasa maruz kalmamıştır. Irkçı ve faşizan bir saldırı olacak olsa, maçın Kırıkkale’de oynanması imkânsızdı. Hele ki maçın o atmosferine, hakem hatalarına ve tüm ağır tahriklere rağmen sahadan hiçbir saldırıya maruz kalmadan çıkan Dersim futbolcuları bilsinler ki, öyle bir saldırı olmuş olsaydı taraftar sahaya atlardı. Ancak gönlü yüksek, Kürt-Türk kardeşliğine inanan şehrimizin asil ve aziz vatandaşları bu tür eylemlere tarihi boyunca girmemiş ve hiçbir zaman girmeyecektir.
MAĞDURA OYNUYORLAR
Süper Ligden 2. Amatör Küme maçlarına kadar her sahada olabilecek tribün olaylarını Kürt yerleşkesi olduklarını bahane ederek her yerde Irkçı saldırıya uğradıklarını iddia eden ve mağdura oynayarak TFF gibi organlarda dokunulmazlık zırhına bürünen Dersim Spor, aynı oyunu Kırıkkale’de de oynadı. Yurdumuzun dört bir yanında ki vatandaşlarımızla yaşadıkları en ufak tartışmayı dahi ırkçı saldırı olarak nitelendiren zihniyet, gazetemiz haberi üzerinden şehrimize ırkçı yaftası yapıştırma derdine düştüler.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x