Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Destek gelirse Üniversite kurarız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkalelinin başarılı İşadamı ve Eğitimcisi ABC Eğitim Kurumları Kurucu Başkanı Harun Güleç, destek geldiği takdirde Kırıkkale´ye özel üniversite kurmaya hazır olduğunu söyledi.
 
İLKLERE İMZA ATIYOR
Kırıkkale´de eğitim alanında büyük başarılara imza atan Harun Güleç, Kırıkkale´nin özel üniversite kurmanın zamanının geldiğini belirtti. Şehirde üniversite kurmak için yeterli potansiyelin bulunduğunu belirten Güleç, “Kurulacak üniversite ile gençlerimizin ufku daha da açılır. Özel üniversite demek daha başarılı il demektir. Özel üniversite ile birlikte diğer şehirlerden binlerce öğrencinin şehre akın etmesi demektir. Bu da Kırıkkale´nin gücüne güç katar” dedi. Her yıl yeni atılımlarıyla adından söz ettiren Güleç, bunun sırrının Kırıkkale sevdalısı olmaktan geçtiğini belirterek, “Ben Kırıkkale sevdalısıyım. Kırıkkale´nin büyümesi ve kalkınması için elimden gelen çabayı gösteriyorum. Her sene Kırıkkale için ne yaparım diye düşünüyorum. Düşündüğümü faaliyette geçiriyorum. Şehre bir şeyler katmak beni mutlu ediyor” diye konuştu.
 
BAŞARISINI AÇIKLADI
Kırıkkale´nin eğitim alanında büyük başarılara imza atan Güleç, “Başarı, bir iş için gerekli enerjinin amaca en uygun biçimde, en ekonomik, en etkin olarak kullanılma becerisidir. Bu enerji, insan gücü de olabilir, makine de olabilir, bilgi de olabilir. Burada önemli olan, başarı için gerekli enerji kullanımının doğru organize edilmesidir. Her başarının arkasından doğru programlar, planı tamamlar. Eğer plan ve programın “hedefleme” ve “zamanlama” süreçleri iyi hesaplanmışsa, enerji organizasyonu iyi yapılmışsa başarı size gelir. İşte “insan faktörü”, bu sürecin doğru çalışması için temel etkendir. “İnsan faktörü”nü göremezseniz, geliştiremezseniz, paranız da olsa, makineleriniz de olsa başarılı olamazsınız. Yapıp yapacağınız, “enerji”yi boş yere harcamaktır” şeklinde konuştu.
 
5 ANA KURAL
İnsan başarısının beş önemli etkeninin olduğunu belirten Güleç, “Başarısının sırlarını şu şekilde açıkladı: “İnsanın başarılı olmasının ilk koşulu, “Ben bunu yapmak istiyorum,” diyebilmesidir. “İsteklenme” olmadan, ne öğrenci dersini çalışır, ne futbolcu futbolunu oynar, ne şirket elemanı verimli çalışır. İnsanın başarısı için gereken “donanım”ı kazanması gerekir. İnsanın bilgi donanımı, uygun davranış kazanımı, beceri geliştirmesi, yetinin artırılması, her konu için özellikler taşıyan bir altyapı oluşturur. “Yapabilme gücü” her an aynı düzeyde olamaz ve olmamalıdır. Burada “gevşeme-gerilme” teknikleri doğru kullanılırsa “yoğunlaşma-konsantrasyon” doğru zamansa gerçekleşir. İyi bir çalışma programı, çalışma kadar dinlenmeyi de eğlenmeyi de gevşemeyi de kapsamalıdır. Başarılı olmanın, önemli bir koşulu “kişinin kendi durumunu değerlendirebilmesidir” Kendi durumunu değerlendiremeyen kişi, ne isteklenmesini anlayabilir, ne donanımını kavrayabilir, ne de yapabilme gücünü ölçebilir. “Değerlendirmeden sonra yapılması gereken işlem, yanlışları “düzeltme”dir. Yanlışları, eksikleri görmezden gelmek ya da başka kişilere, başka faktörlere kaydırmak, bunların sürmesiyle sonuçlanır. Bu durumda da başarı sağlamak giderek uzaklaşır. Oysa zamanında yapılan değerlendirmeyle eleştiriyle “yanlışı düzeltme”, “eksiği tamamlama”, yapılan işin başarısı için temel koşuldur.”
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu