Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Dev projelerde pürüzler var!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, düzenlediği basın toplantısında ülke ve Kırıkkale gündeminde yer alan konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Köksal, iki büyük proje olan Silah OSB ve Yeşil Vadi Projesi ile ilgili olarak yaşanan aksaklıklar konusundaki soruya da cevap verdi.

 Bedelli Askerlik

İl başkanlığı makamında gazetecilerle biraraya gelen TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Köksal bedelli askerlik ile ilgili sorulan soruya şöyle cevap verdi; “Bedelli askerlik konusunda henüz komisyona bir şey gelmedi. Yalnız sizin de takip ettiğiniz gibi Milli Savunma Bakanımızın bir beyanatı oldu, daha doğrusu önceden Cumhurbaşkanımızın bir beyanatı oldu. ‘Bedelli askerlik düşünülebilir’ şeklinde bir ifadesi oldu. Bu ifade üzerine Milli Savunma’da bir çalışma başlatıldı. Şu anda tabii Meclis tatile girdiği için yapılacak bir şey yok. Ama Milli Savunma’daki çalışmanın da inanıyorum ki Genelkurmayla şu anda temas halindeler. Bir takım tespitler yapılıyor, ihtiyaçlar belirleniyor. Tahmin ediyorum ki, Meclis açıldıktan sonra gündeme gelir diye düşünüyorum”

“Yeşilvadi’den vazgeçmedik”

Gazetemiz Haber Müdürü Fatih Gençer Köksal’a gündemdeki konularla ilgili olarak çeşitli sorular yöneltti. Gençer’in, Yeşilvadi Projesi ve Silah OSB’nin akıbeti konusundaki soruya cevap veren Köksal, Yeşilvadi Projesi ile ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile sürekli görüşme halinde olduklarını ifade etti. Köksal, “Gökçek’e projenin akıbetini soruyoruz. O da vazgeçmediğini ve sözünü yerine getireceğini söylüyor. Ancak orada Devlet Su İşleri ile ilgili bir problem var. Projeden vazgeçilmedi, her fırsatta projenin devam etmesi ve tamamlanması için girişimler yapılıyor. Proje alanında bulunan bölgeye bakacak olursak, projenin isminin bile alanı şekillendirmeye yettiğini göreceğiz” dedi.

“MKE’nin ortaklığını istiyoruz”

Silah OSB hakkında ise, “Bu projeyle ilgili olarak oluşturulan sistem aksamadan devam ettiriliyor. Burada Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun ortaklığını engelleyen unsurlar var. Bizler de bu kurumun bu projeye ortak olmasını istiyoruz. Bu sorunu halletmek için çaba sarf ediliyor. Sistemde bir aksama yok pürüzler var” açıklamasında bulundu.

“Şirketler yasaya uymak zorunda”

Gençer’in madencilerin çalışma şartlarının düzenleyen maddelerinde bulunduğu Torba Yasa’nın meclisten geçmesinin ardından maden işletmelerinin işçi çıkarımına gitmesi konusundaki soruyu cevaplayan Köksal, “İşverenler çıkarılan bu yasaya uymak zorunda” dedi. Köksal İl Özel İdaresi Genel Sektererliği görevinde değişiklik olacağı ve Atanur Aydın’ın görevden alınacağı yönündeki söylentilere de, “Akadaşlar devlet memurluğu görevi öyle ömür boyu yapılacak bir görev değildir. Birileri gelir, birileri gider. Ancak giderken hoş seda bırakmak önemlidir. Ben de bir değişik görev yaptım. Görevler ve görevliler değişebilir. Görevden alma gibi bir konuyla ilgili bilgim yok” diye açıklık getirdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Mustafa
Mustafa
13 Eylül 2014 08:56

Hımm Ok Yedik 30 Marttan bu güne gecen 6 ayda cok adımlar atıldı akıbetı bellı olmayan şeyleri konusuyoruz. neyse iyiki elmadağ yolu yapılmiş yoksa ne olurduk mazAllah

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu