Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetYahşihan

DEVLET AYAKTA, MİLLET NÖBETTE

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanlara inen halk evine dönmedi. Devlet tüm kurumlarda FETÖ/PDY temizliği yaparken, Halk meydanları terk etmiyor.
SABAHA KADAR NÖBET
Cumhurbaşkanı’nın çağrısı ile sokaklara dökülen ve darbecilere geçit vermeyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın meydanları terk etmeyin çağrısı üzerine sabahlara kadar nöbet tutuyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın tehlike geçmedi uyarılarını dikkate alan vatandaşlar sabahlara kadar meydanı terk etmiyorlar.
Vatandaşlar Belediyelerden, Yemek ve Su gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasını isterken, bizler bu meydanları hiçbir zaman bırakmayacağız. Bu teröristler köküne kadar kazınana kadar, meydanlarda olacağız. Her Türk Asker doğar. Onların Silahı, Tankı, Topu, Uçağı varsa bizimde canımız var. Canlarımızı veririz, Devletimizi, kendi seçtiğimiz kişileri hiçbir zaman vermeyiz dediler.
MEHMET DEMİR; İDAM HAFİF KALIR
DEVLET AYAKTA, MİLLET NÖBETTE - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gece boyunca Vatandaşlarla Cumhuriyet Meydanında nöbet tutan ve vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili Mehmet Demir; “Reis emir verdi, meydandayız çekilin der çekiliriz” ifadelerini kullanırken, Vatandaşlardan gelen “İdam İsteriz” talebine karşı, “Arkadaşlar ben tavuğu bile kesmekten imtina edecek kadar duygusal bir adamım. Ancak, bu şerefsizleri elime verseniz kör bıçakla doğrarım. Bu vatan hainleri amaçlarına ulaşsa ve Kırıkkale’de 2 kişiyi alsa bunun biri ben olurdum. Bu konuda ki hassasiyetimi tahmin edin. Ha biz bu aşağılık heriflerden korkar mıyız? Öyle bir dünya yok. O gün haberi alır almaz, Abdestimi aldım, silahımı belime taktım, ailemle helalleştim ve henüz hiçbir meydana çıkın çağrısı olmadan, İl Başkanlığımıza geldim ve Meydana iniyoruz dedim. Teslim olmazdım, çatışırdım ölürsek de Şehit olurdum. Bu idam konusunda vatandaşlarımız Cumhurbaşkanımıza ilettiler, Sayın Cumhurbaşkanımız da Milletten gelen talepleri değerlendirmek Demokrasinin gereğidir dedi. Yani bu konu meclise gelecek. Tabi bizler de devlet yönetiyoruz, şimdi İdam Yasası olsa bu Yunanistan’a kaçan aşağılık herifleri bize vermezlerdi, ama aldık. Ayrıca bu Şerefsiz, Aşağılık, Haysiyetsiz Yahudi kırması Fetö’yü Amerika’dan almamız gerekiyor. O hain herifi, firavunu buraya getirip Yüce Türk Mahkemelerinin önüne dikmemiz gerekiyor. Ama idam olsa kimse bize kimseyi vermez. Bunların hepsini değerlendireceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bunu vatandaşlarımızla paylaştılar. Elbette ben bir Anadolu Milletvekili olarak, teröre karşı en çok Şehit veren bir Şehrin Milletvekili olarak, idam yasasının gelmesi taraftarıyım.” İfadelerini kullandı.
AHMET SUNGUR; OKÇULAR TEPESİNİ TERK ETMEYİZ
DEVLET AYAKTA, MİLLET NÖBETTE - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Darbe Girişimi haberini alır almaz hiç tereddüt etmeden, Şehir Merkezine gelen ve Cumhuriyet Meydanında vatandaşlarla buluşan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur 3. Gece de Cumhuriyet Meydanında sabahladı. Beraberinde ki arkadaşları ile sabaha kadar vatandaşlarla sohbet eden ve sorunları ile ilgilenen Sungur; “Sizler burada Devletimizi, Milletimizi koruyorsunuz. Bizler sizin hizmetinizdeyiz. Biz hiçbir zaman milletin arkasında saklananlardan olmadık. Her zaman önce milletimizin önüne kendi bedenimizi koyduk. Darbeci hainlerin karşısına da aynı şekilde çıkar ve bu vatana göğsümüzü siper ederiz. Arkadaşlar, tehlike geçmiş değil, Mısır darbesi bir hafta sonra tutturuldu. Bu yılan herifler emellerine ulaşmak için hala uğraşıyorlar. Bakın Hakimler, Savcılar, Polisler devletin en önemli kurumlarına sızmış durumdalar. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Meydanları bırakmayın diyor. Bizler de diyoruz ki Okçu Tepelerini bırakmayacağız. Öleceksek öleceğiz ama Cumhurbaşkanımızın dediği gibi adam gibi öleceğiz. Korkak bir hayat sürmektense cesurca öleceğiz. Tarih bu günleri yazacak bir tarafa bu hainleri, haşhaşileri yazacak öbür tarafa burada gecenin bu saatinde (saat03.00) burada bekleyen şuarada oturmuş vatan bekleyen ablalarımızı yazacak. Devletini haşhaşilere şerefsizlere teslim etmeyen puştların karşısına aslanlar gibi dikilen, takın önüne kendini siper eden, yukardan taranan ama ateş biter bitmez kalkıp yeniden ülkesini kurtarmak için taarruz eden Vatan’ın evlatlarını yazacak. Allah’a şükürler olsun ki, bizlerin ismi, 100 sonra Kahraman Türk Milleti yazan yerde yazacak. Bu şeref bize yeter ucunda ölümde olsa bu şeref bize yeter.” İfadelerini kullandı. Sabahın ilk ışıklarına kadar Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, Delice ve Keskin’in Kurucu İlçe Başkanları ile birlikte, Cumhuriyet Meydanında Demokrasi Nöbeti tutan Sungur, Vatandaşların isteklerine de kayıtsız kalmadı.
 
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x