Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Devlete güvenin

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ FETÖ’DEN YÜZDE 99 TEMİZLENDİ

 

Devlete güvenin

Polisevi’nde kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelen İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Fetullahçı Terör Örgütüne büyük darbe vurulduğunun belirterek, Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğünün yüzde 99 FETÖ’den temizlendiğini, vatandaşların her konuda devlete güvenmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

BASININ BÜYÜK DESTEĞİ VAR

Göreve geldiği günden itibaren gençlerin zehirlenmesine müsaade etmeyerek, zehir tacirlerine göz açtırmayan ve çeşitli asayiş olaylarında başarılı çalışmalara ekibiyle birlikte imza atan İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Kırıkkale’de ki görev süresinde geride bıraktığı bir yılını değerlendirdi. Polis Evi’nde sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya gelen Çorumlu, yaptıkları her çalışmada basının büyük desteğini gördüklerini ifade etti.

 

105 ŞAHIS UYUŞTURUCUDAN TUTUKLANDI

Çorumlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “2016 Yılı Kasım ayı itibariyle Narkotik suçlarla mücadele şube müdürlüğümüz görevlilerince yapılan çalışmalarda TCK 188 (Uyuşturucu madde ticareti)den hakkında işlem yapılan şahıslardan 105 şahıs tutuklanmış, 43 şahsa adli kontrol kararı verilmiş, 11 şahıs serbest kalmıştır. TCK 190 (Uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak, yer temin etmek)den hakkında işlem yapılan şahıslardan 3 şahıs tutuklanmış, 1 şahsa adli kontrol kararı verilmiş, toplamda 108 şahıs tutuklanmış, 44 şahsa adli kontrol kararı verilmiştir. Hakkında işlem yapılan 452 şahıs ifadelerinin ardından şubemizden salıverilmiştir.”

 

ARANAN 175 KİŞİ YAKALANDI

“2017 yılı içerisinde il merkezi ve ilçelerimizde bulunan polis uygulama noktalarında yapılan uygulamalarda 100470 araç, 221923 şahıs kontrol edilmiş, yapılan bu uygulamalarda 175 aranan şahıs yakalanmıştır. İl merkezi ve ilçe jandarma komutanlıkları uygulama noktalarında yapılan uygulamalarda ise 83402 araç, 259047 şahıs kontrol edilmiş, yapılan bu uygulamalarda 212 aranan şahıs yakalanmıştır. Polis ve jandarma olarak yapılan bu uygulamalarda toplamda 183872 araç, 480970 şahıs kontrol edilmiş, 387 aranan şahıs yakalanmıştır. Yapılan uygulamalarda 1 adet tabanca, 9 adet 9 mm MKE yapımı fişek, 1055 gr esrar ve 85 paket kaçak sigara, 1 adet çalıntı traktör ve 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirilmiştir.”

 

DÜĞÜNLERDE SİLAH ATMAYIN!

“2016 yılı 30 Ekim tarihine kadar 88 düğünden toplamda 91 silah elde edilmiş, 2017 yılı 30 Ekim tarihine kadar 98 düğünden 126 silah elde edilmiştir. 2016 YILI 30 Ekim tarihine kadar toplam 14 kişi ve mala karşı serseri kurşun olayı meydana gelmiş, 2017yılı 30 Ekim tarihine kadar 31 kişi ve mala karşı serseri kurşun olayı meydana gelmiştir. Düğünlerin acı günlere dönüşmemesi için vatandaşlarımızın ve düğün sahiplerimizin bu konuda hassas davranmaları gerekmektedir.”

 

305 ADET KAMERA BULUNUYOR

“Kent güvenlik yönetim sistemi il genelinde plaka tanıma sistemi 65 adet, 240 adet mobese olmak üzere toplamda 305 adet kamera bulunuyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Huzur ve güvenin teminatı olarak yaptığımız bu çalışmalarda vatandaşlarımız da bizlere her alanda destek sağlıyor ve yardımcı oluyor.”

 

DEAŞ OPERASYONUNU YAPTIK

Vatandaşların devlete ve devletin polisine güvenmesi gerektiğini vurgulayan Çorumlu, “Kırıkkale’de yapılmayan DEAŞ terör örgütü operasyonunu yaptık.17-25 Aralık’tan önce 10 şahsa, 15 Temmuz sonrası ise 874 kişiye FETÖ’den dolayı işlem yaptık. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü olarak yüzde 99 FETÖ’den arındık. Bu işlem yapılan kişilerin çoğu da terfi alan yetkili kişilerdi. Artık vatana ihanetin bedelini aldıkları cezalarla bulacaklardır.”

 

MİNİBÜS HATLARINA DENETİM

“Otogar bölgesinde bulunan Ankara-Kırıkkale hattında bulunan minibüslere yönelikte denetimlerimiz devam ediyor. Bazı otobüslerin şehir içine girmemesi ya da Ankara-Kırıkkale güzergahında çalışan minibüslerin otogara girmemesi de bizlere sorun yaratıyor. Bu konuda tedbirlerimizi alıyoruz, gelecek yıl inşallah daha başarılı çalışmalara imza atacağız. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz.”

 

İHBARLAR DEĞERLENDİRİYOR

“112 hattına düşen bütün ihbarları değerlendirdiklerini vurgulayan Çorumlu, “Ekiplerimiz kısa süre içerisinde olay yerine intikal ederek, ihbarın gerçekliliği konusunda çalışmalar sergiliyor. Son haftalarda oluşturduğumuz ‘Uyuşturucu İhbar Hattı’na da vatandaşlarımız oldukça ilgi gösteriyor. Mahallemde uyuşturucu istemiyorum sloganı ile çıktığımız bu yolda vatandaşlarımız zehir tacirlerine yönelik görüntülerini çekerek bizlere gönderiyor. Bizlerde olay hakkında işlem yapıyoruz.”

 

FETÖ’CÜLERİN BEYİNLERİ YOK!

“Fetullaçı Terör Örgütü mensuplarının beyinleri yok! Beyinleri olan insanlar herhangi bir şey yapamaz. Kalkışmanın olduğu andan itibaren milyonlarca milletimiz meydanlara inerek bu kalkışmanın önünde durmuştur. Halkımız bizlere güvensin çünkü bizler huzur ve güvenin teminatıyız” dedi. Toplantıya; Müdür Çorumlu’nun yanı sıra; Müdür Yardımcıları Ahmet Öztürk, Mahmut Çetin, Hacı Ömer Aktürk ve Şerife Koca katıldı.

 

Haber-Foto: Burak Can

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x