Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Dikkat! Veremli kurbanlık

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

YUVA MAHALLESİNDE TÜBERKÜLOZ (VEREM) ŞÜPHESİ İLE BİR KURBANLIK GÖMÜLEREK İMHA EDİLDİ

Dikkat! Veremli kurbanlık
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün onca uyarılarına rağmen, hayvanlarını Veteriner Hekimlere muayene ettirmeden mandıralarda satılan kurbanlıklarda verem şoku yaşanıyor. Kırıkkale’de Tüberküloz (Verem) teşhisi konulan bir kurbanlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince gömülerek imha edildi. İddialara göre satıcı Recai Kandemir’in Keskin’in Seyifli Köyünde bulunan mandırasında, diğer hayvanlara bulaşma tehlikesinden dolayı bugün mandırada inceleme yapılacak.

KASAP AİLEYİ UYARDI
Yuva Mahallesinde bir ailenin kurbanlığını kesen kasap, kurbanın derisini yüzdükten sonra kurbanın karnını çıkara işlemi sırasında kurbanlığın karnında yaraya benzer bir görüntü görmesi üzerine aileyi uyardı. Kasabın, kurbanın hastalıklı olabileceğini söylemesi üzerine aile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü veteriner Hekimlerine ulaşarak konu hakkında bilgi verdi. Olay yerine gelen Veteriner Hekimler Kamil Yılmaz ve Abdullah Leblebicier, kurbanın Tüberküloz (Verem) olduğunu belirterek, kesilen kurbanlığın gömülerek imha edilmesini söylediler.

KÜPESİNDEN BİLGİLERİNE ULAŞILDI
Kurbanın kulak küpesinden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sitesinden yapılan sorgulama işleminde kurbanın 14 Haziran 2016 doğumlu olduğu ve kurbanın kapak atmadığı bilgisine ulaşıldı. Yapılan sorgulamamada kurbanın 26 Temmuz 2017 tarihinde Şap aşısı, 12 Nisan 2017 Tarihinde LSD aşısı ve 16 Kasım 2016 tarihinde Brucella aşısı olduğu bilgisine ulaşıldı. Olayın ardandan veteriner Hekimler Yılmaz ve Leblebicier tutanak tutarak, aileye uygulamalar hakkında ve kurbanlık ile yakından temas edenler, kesilirken yakınında bulunan kişilerin Tüberküloz (Verem) aşısı olması gerektiği uyarısında bulundu.

GÖMÜLEREK İMHA EDİLDİ
Uyarıların ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü Veteriner Hekimleri, Belediye ekiplerinden Tüberküloz (Verem) olan kurbanlığın gömülerek imha edilmesi için yardım istedi. Olay yerine gelen Belediye ekipleri boş bir araziye giderek derin bir çukur kazıp, kurbanlığı gömerek imha etti. Tüberküloz (Verem) olan kurbanlığın imha edilmesinin ardından açıklama yapan kurbanlık sahibi aile bireylerinden Ramazan Gündüz, satıcı ile yaklaşık 20 yıldır alışveriş yaptıklarını ve kendisine güvendiklerini söyleyerek, “Bizleri kurbanın Tüberküloz (Verem) olması değil, kendisine güvenimizi sarsarak yaşını doldurmayan kurbanlık hayvan satması oldu” dedi.

KARANTİNAYA ALINABİLİR
İddialara göre Keskin’in Seyifli Köyünde Mandırası bulunan Satıcı Recai Kandemir’in sattığı Tüberküloz (Verem) olan kurbandan, mandırada bulunan diğer hayvanlara bulaşması tehlikesinden dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bugün mandırada inceleme yapacak. Yapılan incelemede diğer hayvanlarda da Tüberküloz (Verem) tanısı koyulursa mandıra karantinaya alınacak ve satıcı hakkında işlem yapılacak.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x