Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

DİRENİŞ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

15 Temmuz Darbe Girişimine karşı, Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanlara inen MİLLET, darbeci teröristlere geçit vermedi. Yurdun her bir yanında Al Yıldızlı Bayrak ile Milli İrade Nöbeti tutarak Meydanlarda sabahlayan Vatandaşlar Erdoğan lehine sloganlar attı. Kırıkkale Tarihinde görülmemiş bir kalabalık Sabah Namazına kadar Cumhuriyet Meydanın da Milli İrade Nöbeti tutarken, Milletvekili Mehmet Demir ve Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur Vatandaşları hiç yalnız bırakmadı.
SİPER ET GÖVDENİ, DURSUN BU HAYÂSIZCA AKIN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara inen vatandaşlar, cuntacı teröristlere karşı birlik oldular. Ankara ve İstanbul’da darbeye kalkışan Fetöcü Askerleri DİRENİŞ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleriderdest eden ve tankları geri püskürten vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atarken, Okçu Tepelerini bırakmayız dediler. Ankara’da üzerlerine havadan ateş edilen halk bozguna uğramadan sabaha kadar meydanları terk etmedi. Silaha, tanka, tüfeğe karşı bedenlerini siper ederek darbeci teröristlere aman vermediler. Mecliste, Ankara Emniyet Müdürlüğünde, Genel Kurmay Başkanlığında, Beştepe’de, Atatürk Havaalanında ve Köprülerde darbecilerle karşı karşıya gelen vatandaşlar, gece boyunca askerlerle karşı karşıya mücadele etti. Birçok yerde askeri polis dahi olmadan derdest eden ve gözaltına alan vatandaşlar, darbeye dur dedi. Mehmet Akif Ersoy’un yazarak Türk Milletine armağan ettiği İstiklal Marşında ki “Siper Et Gövdeni dursun bu hayasızca akın” dizelerine harfiyen uyan vatandaşlar göğüslerini siper ederek, hayasızca akını durdurdular.
DEMİR SİLAH ÇEKTİ
Kırıkkale’de tarihi gecelerden birini yaşarken, Milli Birlik bir kez daha kendini gösterdi. Parti gözetmeksizin darbeye karşı birleşen vatandaşlar, sabaha kadar Cumhuriyet Meydanında nöbet tuttu. Sabah Namazında Nur Cami tarihi bir kalabalıkla dolup taşarken Şehitler için dualar okundu. Gece boyunca Camilerden birlik ve beraberlik için Sela okunurken, Sabah Namazında Fetih Sureleri okundu. Düğün ziyaretleri yaparken Darbe Girşimi haberini alan Mehmet Demir, haberi alır almaz İl Başkanlığı binasına gelirken, parti teşkilatlarına direneceğiz çağrısında bulundu. Silahını çekerek bedenlerimizi çiğnemeden darbeye izin vermeyeceğiz Demir, buradan Cumhuriyet Meydanına gelerek vatandaşlarla sabahladı.
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE KRİZ MASASI
İl Emniyet Müdürlüğünde Kriz Masası oluşturulurken, Vali, Garnizon Komutanı, Milletvekili Mehmet Demir ve Abdullah Öztürk’ün yanı sıra Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü sık sık toplantı yaptılar. Ülkede ki gelişmeleri Emniyet Müdürlüğünde takip edilirken, vatandaşlara sık sık bilgi verildi. Cumhuriyet Meydanında konuşma yapan ve asla teslim olmayacağız diyen Milletvekili Mehmet Demir “Bugün TSK’ya sızan FETÖ/PDY terör örgütü üyesi askerler tarafından başkaldırı meydana gelmiştir. Teröristler Cumhurun Başkanını tutuklayıp darbe yapmak istemişlerdir. Bu parti meselesi değil, memleket meselesidir. Ak Parti, MHP, CHP ayırt etmeksizin hep birlikte bu belayı def edeceğiz. Asla teslim olmayacağız, bedenlerimizi çiğnemeden başarılı olamayacaklar. Gerekirse Ankara’ya yürüyeceğiz, Otobüslerle oraya intikal edeceğiz ve devleti yıkmaya azmetmiş vatan hainlerine aman vermeyeceğiz. Bu ülkenin İran olmasına müsaade etmeyeceğiz.” Dedi. Vatandaşların İdam isteriz sloganlarına karşılık, “Meclis Olağan üstü toplanacak, şuan meclis önünde çatışmalar var, toplandığımız zaman bu gruba karşı en sert şekilde mücadele edecek eylem planlarını konuşacağız” dedi.
ZAFER İNANANLARINDIR  DİRENİŞ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ise bu teröristlere karşı can siper hane savaşacaklarını ve asla teslim olmayacaklarını dile getirerek, “Değerli hemşerilerim, sizler bu devleti teslim etmezsiniz. Sizler bu teröristlere aman vermezsiniz. Sizler, gecenin bu saatinde, saat 4’e yaklaşırken meydanları dolduranlar, Cumhurun Reisini teröristlere vermezsiniz. Bizler canımızdan geçtik, bu can bu vatana kurban olsun. Canımız, kanımız bu bayrağa bu devlete helal olsun. Sizler var oldukça, teröristler hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır. Gecenin bu saatinde Kırıkkale’de ve tüm Türkiye’de sokaklar da, Meydanlar da teröristlere karşı canını ortaya koyan Milletimiz zafere inanmıştır. Zafer İnananlarındır.” İfadelerini kullandı.
Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ise, “Hiçbir zaman ülkemizi teröristlere teslim etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bu hainlere yedirmeyeceğiz. Birkaç çapulcunun başlatmış oldu darbe girişimi başarılı olmayacaktır, canımız da kanımız da bu vatana helaldir.” İfadelerini kullandı.
DARBEYLE SUSTURULAN EZAN’DAN, EZANLA DURDURULAN DARBEYE
27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 Darbeleri ile Milletin iradesi hiçe sayılmış ve ordu yönetime el koymuştu. İki darbe de ülkeyi 50 yıl geriye götürürken, idamlar ve işkenceler hafızalardan hala hafızalardan silinmedi. Her iki darbenin de nedeni cuntacılar tarafından Atatürk İlke ve İnkılapları bahane edilirken, olan millete olmuştu. İki darbenin arkasında da İslam’a dair her şey bir bir yasaklanmış ve Din Özgürlüğü hiçe sayılarak %99’u Müslüman olan ülke de Ezan sesleri susturulmuştu. Ancak bu sefer öyle olmadı, 12 Eylül Gecesi ve ertesi günü uyduğuna ve sokağa inip başkaldırmadığına çok pişman olan ve bu pişmanlığı 36 yıl yaşayan Millet bu sefer dur dedi. Yurdun 4 bir yanında gece Ezan ve Selalar okunurken, Camiler Darbecilere karşı birlik beraberlik çağrısında bulundu. Eski tarihlerde haberleşme aletleri olmadığından Birlik ve Beraberlik çağrıları camilerden Ezan ve Sela olarak yapılırdı. Zaten dinimize göre Ezan bir Çağrı’dır. Ayrıca Milli konularda eski tarihlerde Camilerden ezan ve sela okunurken Millet’in duygularının üst seviyelere çıkması sağlanırdı. Camilerden okunan Ezan ve Sela, Millet için bir nevi CİHAD çağrısı olurken, Millet bu çağrıya uyup sokakları boş bırakmadı.
DARBECİ TERÖRİSTLERE GEÇİT YOK
Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarını alıkoyan ayrıca Beştepe’yi basarak Cumhurbaşkanı Özel Kalemini rehin alan Cuntacılara karşı halk kendini siper etti. Tankların önüne yatarak hareket etmesini engelleyen ve canını ortaya koyan vatandaşlar darbeci teröristleri engelledi. 2 gece boyunca sabaha kadar meydanlarda nöbet tutyan ve ilk gece adeta darbecilerle savaşan vatandaşlar, Bu Milletin Yenilmez olduğunu tescillediler. Çeçen Komutan televizyonda açıklama yaparak; “Türk Milleti bugün dünyanın kanını donduracak cesarette, Vallahi bu ülkenin düşmesi imkânsız” derken, Arap kanalları, “Erdoğan’ın neden bu kadar cesur olduğunu, Türk Milletini görünce anladık” ifadelerini kullandılar. EL-Cezire Televizyonu “Türk’ler Vatan ne demek bir gecede gösterdi” başlığını kullanırken, Türk’leri  “Darbeye darbe yapan tek millet” olarak nitelendirdi.
OKÇU TEPELERİNİ BIRAKMAYIN
Ak Parti kaynakları ilk geceyi atlatmalarına ve darbe teşebbüsünü geri püskürtmelerine rağmen sürekli meydan çağrısında bulundu. Mısır’da olan darbeyi örnek göstererek, ikinci bir DİRENİŞ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleridalga darbe girişimi tehlikesini sürekli dile getirdi. Ak Parti Milletvekili Mehmet Demir ve Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur 2 gece boyunca Cumhuriyet Meydanında vatandaşlarla birlikte olurken, sosyal medyadan sürekli Okçu Tepelerini bırakmıyoruz, Cumhurbaşkanından emir gelene kadar Meydanlardayız çağrılarında bulundu. Mısır’da ki askeri darbe vatandaşlara hatırlatılırken “Mısırda ki darbeyi unutmayın, Kalkışma bitti derken darbe gerçekleşti” ifadeleri kullanıldı. Meydan çağrısı ile sürekli sokaklarda dolaşan Ak Partili yetkililer halkın infiale uğramasını engellediler.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x