Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

Doğru ilk yardım, ölümleri yüzde 50 önlüyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kazaların sebep olduğu ölümlerin yarısından fazlası ilk yarım saatte gerçekleşiyor. Uzmanlar, bu sürede yapılacak doğru ve etkili ilk yardım uygulamalarının ölümlerin yaklaşık yüzde 50’sini önlediğini belirterek ilk yardımın önemine dikkat çekiyor: “Herkes ilk yardım eğitimi almalıdır”

 

Trafik sorunlarını çözümlemek ve trafik kazalarını önlemek amacıyla her yıl Mayıs’ın ilk haftası Trafik ve İlkyardım Haftası olarak anılıyor. Uzmanlar, trafik kazalarında ilk yardımın hayati önem taşıdığını belirterek şunları belirttiler, “Yaşadığımız sürece, bulunduğumuz her ortamda kazalar ve hastalıkların akut komplikasyonlarıyla karşılaşmamız kaçınılmazdır. Dolayısıyla her yıl ev, iş ya da trafik kazaları, doğal afetler ve hastalıklar nedeni ile çok sayıda insan sakatlanmakta ya da yaşamını yitirmektedir. Kazaların sebep olduğu ölümlerin yarısından fazlası ilk yarım saatte gerçekleştiğinden bu sürede yapılacak doğru ve etkili ilk yardım uygulamaları, ölümlerin yaklaşık yüzde 50’sini önlemektedir”

 

TEMEL YAŞAM DESTEĞİ

“İlkyardımcının görevlerini içeren Yaşam Kurtarma Zinciri’nin ilk iki halkasından birincisini oluşturan 112 Ambulans Servisi’ni aramak ve hasta/yaralılar hakkındaki mevcut tıbbi bilgileri hızlı-kısa-öz biçimde aktarmak bile hayat kurtarmada büyük bir adımdır. Yine ilk yardım uygulamalarından biri olan “Temel Yaşam Desteği”, hayatını kaybetmiş kişilerin dolaşım ve solunum sistemi yerine geçebilme şansını tanımaktadır”

 

HERKES İLK YARDIM EĞİTİMİ ALMALI

“Hayat kurtarıcı uygulamalar içerdiğinden ve iyileşme sürecini kısaltıp sakatlanmaları önlediğinden herkes ilk yardım eğitimi almalıdır. Bu eğitimin kazanımları sayesinde, sağlık profesyonelleri gelene kadar yapacağımız ilk yardım uygulamalarıyla sevdiklerimizi hayatta tutabilir, canlarımızı kurtarabilir ve yaşamlarımızın aynı kalitede devamını sağlayabiliriz. Çünkü ilk yardım, çıplak ellerle hediye edilebilen hayattır” dediler.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x