Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
BalışeyhGündemKırıkkaleManşet

Dolu çiftçileri mağdur etti 

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’ye bağlı Balışeyh ilçesinde ekili ürünler, yağan ceviz büyüklüğünden doludan dolayı zarar gördü. Kırıkkale ve Balışeyh Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, devletle temasa geçerek, yardım edilmesi konusunda çalışmalar başlattı.

 

Aniden bastıran ceviz büyüklüğündeki dolu, birçok ekili alanla birlikte meyve ve sebzeye zarar verdi. Dolu Balışeyh ilçesinin tamamını etkilerken, özellikle Yenilli, Kırlangıç, Beşbıçak ve Karaışık köylerinde etkisini daha fazla gösterdi. Doludan ekinler yere yatarken, üzüm bağları asması, erik, kayısı, vişne meyveleri yerlere döküldü.  Kırıkkale ve Balışeyh Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, devletle temasa geçerek, yardım edilmesi konusunda çalışmalar başlattı.

 

YAĞMUR ANİDEN BASTIRDI

Devleti her zaman yanlarında gördüklerini belirten Kırıkkale ve Balışeyh Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, “İnanıyoruz ki Balışeyh’te yaşanan afatta da devlet bize destek verecektir. Şu anda köylüler,  afattın vurduğu alanları tespit ediyor. İnşallah devletimiz bu zararları ödeyecektir” dedi. Ömründe köyde böyle bir afat görmediğini belirten İsa Oflaz da “Yağmur aniden bastırdı. Ardından dolu yağmaya başladı. Köylüler neye uğradığını şaşırdı. Hayvanlar kaçak alanlar aradılar. Oluklar dolu ile doldu, yağan yağmur evin içine girmeye başladı. Evden bir an bile çıkamadık. Neye uğradığımızı şaşırdık.” diye ifade etti.

 

AFET BÖLGESİ İLAN ETSİNLER

Dolunun verdiği zararı sabah olunca daha iyi gördüklerini ifade eden Beşbıçak köyü Muhtarı Adnan Çetinkaya, “Bütün erik, zerdali ve vişnenin meyveleri yere yığılmış. Üzün bağları büyük oranda zarar görmüş. Domates, patlıcan ve biber fidelerini su alıp götürmüş. Biz devletimize güveniyoruz. Bizlere sahip çıkacağına inanıyoruz.” diye konuştu. Çiftçi Haydar Halat, “Dolu bütün ekili alanlarıma zarar verdi. Ne yapacağımı şaşırdım. Çok zor duruma düştüm. Devletimiz bize sahip çıksın. Allah’tan başka bir de devletimize güveniyorum. Balışeyh’i  afet bölgesi ilan etsinler. Ne var ne yok hey şey dolu ve yağmurla birlikte yok oldu.” şeklinde konuştu.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x