Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSpor

Dosta güven düşmana korku

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Dosta güven düşmana korku
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce Samsun’da yaktığı kurtuluş mücadelesi sonrası gençlere armağan ettiği ‘Gençlik Bayramı’ coşku ve neşe içerisinde kutlandı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte öğrencilerin sergilediği gösterileri büyük beğeni topladı.

BAYRAK’A DİKKAT
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşku içerisinde kutlandı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ve tüm illerde eş zamanlı olarak gençlik yürüyüşü ile başladı. İl Jandarma Komutanlığı’na bağla Mehmetçikler tarafından yürüyüş esnasında açılan dev Türk Bayrağı ’da büyük dikkat çekti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya cevabı öğrenci topluluğu tarafından okundu.  Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

ÇAĞDAŞ DEĞERLER
Gençlerin bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Ünlü, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı Kurtuluş meşalesini ilelebet taşıyacaklarını söyledi. Ünlü, “Bize armağan olan bu meşale, ilelebet sönmeyecektir. Tarihi tarih yapanların soyundan gelen gençlerimiz, bugün ve yarınların güvencesidir. Samsun’da yakılan bu ateş, sadece Türk Milletinin Kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin çağdaş değerlerle ailesinin içerisinde yer almasının adıdır” dedi.

RUHUN SON HALKASI
Ünlü, “Samsun’da tutuşan kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 98. Yıldönümü Milletimizin tüm onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. 19 Mayıs. 19 Mayıs 1071 de Malazgirt Ovasında şahlanan, 1453 te Peygamberimizin hadisi şeriflerine mazhar olup İstanbul’u fetheden, Çanakkale de düşmana “Çanakkale Geçilmez” dedirten ruhun son halkasıdır. Sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Unutmayalım ki bu vatan binlerce şehidin verildiği, bin bir türlü ızdıraplar ve çekilen acılar neticesinde kuruldu”

EN GÜZEL CEVAP
“Siz Türk’e istiklâl aşkını veren Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz “Ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız. Sizlere yakışan Atalarımızın mirasına sahip çıkmaktır. Yarınlara güvenle bakabilmemizin teminatı sizlersiniz. Sizler var oldukça atalarımız bu topraklarda rahat uyuyacaktır. Ülkemiz yarınlara koşar adımlarla gidecek önümüze çıkan her engel birer birer devrilecektir. Maalesef her dönem olduğu gibi bu dönemde de düşmanlarımız çoktur. Ülkemiz düşmanlarına karşı verilecek en güzel cevap bilimde, teknolojide muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için gece gündüz demeden çalışmaktır. Ülke olarak hedefimiz ekonomik ve sosyal kalkınma sürecini hızlandırmak ve ülkemizin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma hedefine katkı sağlamaktır” dedi.

SPORCU ANDI OKUNDU
Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okunarak, Keskin yöresine ait halk oyunu gösterisi yapıldı. Milli takımlarda yer alan başarılı sporculara Vali Yardımcısı Adan Kayık, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından ödülleri verildi.  Daha sonra sportif branşların gösterileri ile sporcu andı okundu. Kırıkkale Üniversitesi Sayokan ekibinin gösterisinin ardından, Milli Eğitim Vakfı öğrencileri  step gösterisi, Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Beyzbol-Softbol, Bocce-Dart, Boks, Jimnastik, Bedensel Engeliler, Dağcılık, Eskrim, Futbol, Güreş, Görme Engelliler, Halk Oyunları, Halter, Hentbol, Hokey, İzcilik, Judo, Karete, Kick Boks, Masa Tenisi, Okçuluk, Oryantring, Özel Sporcular, Satranç, Taekwando, Tenis, Voleybol, Vücut geliştirme-Fitness-Bilek Güreşi ve yüzme sporuna katılan öğrencilerin gösterileri yapıldı. Daha sonra tören sona erdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x