Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Dünümüz Yarınlarımızdır Sivas’ta

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İlim Yayma Cemiyeti Kırıkkale Şubesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2014 yılı destek programı kapsamında finanse edilen ve gençlerimize tarih bilinci ve hareketlilik kazandırmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında 62 kişilik öğrenci grubu Sivas iline bir gezi düzenledi.

TARİHİ YERLER GEZİLDİ
‘Dünümüz, Yarınlarımızdır’ projesi kapsamında; 22 kişilik Kırıkkale İmam Hatip Lisesi öğrencisi, 40 kişilik Kırıkkale üniversitesi öğrencilerinden oluşan 62 kişilik öğrenci grubu Sivas iline bir gezi düzenlendi. Gezi sırasında milli mücadeleye tanıklık eden mekanlardan, kongre merkezi, valilik binası, jandarma binası ve çeşitli müze gezileri ile Sivas şehrinin önemli yapıtları ulu camii, çift minareli medrese, şifaiye medresesi, gök medrese, Taş Han Kale cami, Şems-i  Sivasi türbesi ve peygamber efendimizin sancaktarı olan Abdulvahabi  Gazi Hz. ve Kanuni Sultan Süleyman’ın  oğlu sultan Beyazıt ve çocuklarının kabirleri ziyaret  edildi. Oldukça verimli geçen ‘Dünümüz Yarınlarımızdır’ projesinin Sivas ayağından sonra 13-14 Aralıkta Çanakkale gezisi, 2015’ in Mart ayında Kars gezisi, 2015 Mayıs ayında ise Erzurum gezisi gerçekleştirileceği öğrenildi. Projede öğrencilerin ve öğrenci velilerinin bu projeden oldukça memnun oldukları ve proje yürütücüsü olan İlim Yayma Cemiyeti Kırıkkale Şubesi‘ne ve Gençlik ve Spor Bakanlığı proje destek birimine teşekkür ettikleri bildirildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu