Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

Dünya Osteoporoz Günü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, osteoporoz hastalığının oldukça sık karşılaşılan bir kemik hastalığı olduğunu söyledi.

Uzun, Dünya Osteoporoz Günü dolayısıyla, yaptığı yazılı açıklamada, osteoporoz hastalığının kısaca kemik erimesi olarak bilindiğini bildirdi.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaşam süresinin uzaması ile osteoporoz hastalığının önemli sağlık sorunu haline geldiğini vurgulayan Uzun, şunları kaydetti:

“Ülkemizde daha önceleri çok konuşulmayan osteoporoz son yıllarda belirgin olarak bilinmeye ve tedavi edilmeye başlanmıştır. Osteoporoz da kemiğin darbelere karşı olan direnci azalır. Yani basit düşme çarpmalarla kırıklar meydana gelebilir. Genellikle 40-45’li yaşlardan sonra başlar ve yaşla birlikte görülme sıklığı artar. Osteoporozu bir sorun haline getiren tarafı kırıkla olan bağlantısıdır. Kemik erimesine bağlı kırıklar genellikle omurga, kalça, el bileği ve omuz bölgelerinde olmaktadır. Kemik erime testinde belli değerlerin altında kemik erimesi çıkanlara günlük kalsiyum ve D vitamini takviyesi ile alınan kalsiyumun kemikte kalmasını sağlayacak kemik erimesi ilaçları başlanır. Kemik erimesi ilaçları erimenin bölgesine göre kullanılabilir. ‘Hareket hayattır, hayat harekettir’ felsefesine uyulunca pek çok problem çözülebildiği gibi osteoporoz gelişmesini engelleyecek altın anahtarlar yeterli kalsiyum alımıyla harekettir.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x