Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Dünyanın en güçlüsü MPT-76

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Dünyanın en güçlüsü MPT-76

Dünyanın en iyi 5 silahı belirlendi. Yerli ve milli üretim olan MPT-76 , tüm ülkelerin silahlı kuvvetlerini geride bırakarak listenin en başına yerleşti.

 

DÜNYANIN EN İYİ 5 SİLAHI BELİRLENDİ

Yerli ve milli üretim olan MPT-76 , tüm ülkelerin silahlı kuvvetlerini geride bırakarak listenin en başına yerleşti. MPT-76, Türk ordusunun envanterinde bulunan 500 bin adet HK-G3 piyade tüfeğinin yerine üretilen, bütün tasarımı ve hakları MKE (Makine Kimya Endüstrisi)’ye ait olan Yerli ve Milli piyade tüfeği.

 

BÜTÜN PARÇALARI MKE FABRİKALARINDA ÜRETİLİYOR

Yaklaşık 200 parçadan oluşan MPT-76’nın bütün parçaları MKE fabrikalarında üretiliyor. Türk mühendislerinin yaklaşık 3,5 yıl üzerinde çalışarak geliştirdiği milli piyade tüfeğinin üretimine başlandı. Türk ordusu tarafından kullanılan G3’lerin yerini alması planlanan modern piyade tüfeği, dünya ordularının envanterinde bulunan son nesil piyade tüfeklerinin üstün özelliklerini bünyesinde topladı. MPT-76, tasarımından itibaren tamamen yerli olan ve hiç bir ülkeden teknoloji transferi yapılmadan üretilen modern piyade tüfeğinin teknik özelliklerine de son şekli verildi.

 

TUTUKLUK TESTİNDE ÇOK BAŞARILI

Milli piyade tüfeğinin ağırlığı şarjörsüz 4,3 kilogram. Mermi kapasitesi 20 adet, boyu 920 mm, namlu ömrü en az 10 bin atım olan milli piyade tüfeği, dakikada 650 atış yapabiliyor. Hem sağ, hem de sol el ile kullanılabiliyor. Yetkililer, milli piyade tüfeğinin, çok sayıda özelliği bünyesinde barındırdığını, çok kademeli ayarlanabilir teleskopik dipçiği bulunan tüfeğin emniyet mandalı, şarjör mandalı ve kurma kolunun hem sağ, hem de sol el ile kullanmaya uygun şekilde tasarlandığı belirtiliyor. Silahın geri tepme ile ilgili testleri yapılmış, tutukluk testinde silah çok başarılı bulunmuş ve emsallerine göre çok az tutukluk gözlemlenmiş. Tüfek sessiz kurma özelliği ile sahada savaşan askerlerimizin fark edilmeden ilerlemesine imkân sağlıyor.

 

GELİŞEN TEKNOLOJİLERE UYUM SAĞLIYOR

MPT-76, 600 metre etkili menzile sahip. Tüfek, şarjördeki son fişeğin atılmasından sonra mekanizmanın açık kalmasını ve yeni şarjör takıldığında, mekanizmayı yeniden kurmadan süratle ateş etmeye devam edilmesini sağlayan sisteme sahip. Milli piyade tüfeği, gelişen teknolojilerin ve ihtiyaçların ışığında tasarlandı. Modüler yapısı sayesinde her türlü yenilik tüfeğe uygulanabiliyor. Yüksek atış hassasiyeti sayesinde hedef üzerinde dağılımı çok düşük olan milli tüfeğin üzerine, gece görüş dürbünü, lazer, bomba atar gibi envanterde bulunan tüm aksesuarlar takılabiliyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x