Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Dünyaya örnek teşkil eder

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

‘15-19 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası’ etkinlikleri Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören ile başladı. törende konuşan Müdür Veli Karacaköylü, “Sosyal Güvenlik alanında yapılan reformlar dünyaya örnek teşkil etmiştir” dedi.

 

KAYIK’I MAKAMDA ZİYARET ETTİLER

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Veli Karacaköylü, ‘15-19 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası’ etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakılması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. Ziyaretler kapsamında Karacaköylü ve beraberindeki personeller Vali Yardımcısı Adnan Kayık’ı makamında ziyaret etti.

 

SON DERECE ÖNEMLİ

Vali Vekili Adnan Kayık’a çiçek takdim ederek 15-19 Mayıs tarihlerinde kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası hakkında bilgiler veren İl Müdürü Veli Karacaköylü, hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, yeni uygulamalar ve kayıt dışı ile ilgili bilgilendirmeler yapacaklarını kaydetti. Sosyal Güvenlik Haftası’nın tüm kurum çalışanlarına ve insanlara hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Vekili Adnan Kayık’da, sosyal güvenliğin, sosyal devlet ilkesinin hayata geçmesi için önemli bir kavram olduğunu ifade ederek, vatandaşlarımızın sosyal güvencesi olmasının hayatlarının geri kalanı için son derece önemli olduğunu vurguladı.

 

SİSTEMİN MODERN HALİ

Programların ardından açıklamalarda bulunan Müdür Karaköylü, “Ülkemizde her yıl 16 Mayıs tarihini kapsayan hafta, Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Haftanın amacı, Kurumu paydaşlarımıza tanıtmak, yapılan reformu anlatmak, yeni Yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda sigortalı ve işverenlerimizi bilgilendirmektir. Sosyal güvence arayışları insanlık tarihi kadar eskidir. Sosyal Güvenliğin önemi zamanla daha da anlaşılmış, buna paralel olarak sistem de gelişerek bu günkü modern hale gelmiştir” dedi.

 

ÜÇ AYRI KURUM OLUŞTURULDU

Karacaköylü, “Sosyal Güvenlik devletin ana görevleri arasında sayılarak Anayasamızın 60’ncı maddesinde yerini almıştır. Ülkemizde Sosyal Güvenlik hizmetleri uzun yıllar Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve BAĞ-KUR olmak üzere üç ayrı Kurum tarafından yürütülmüştür. Ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verecek güçlü bir sosyal güvenlik sistemi oluşturmak amacıyla çok zor bir reform gerçekleştirilerek üç kurum aynı çatı altında birleştirilmiştir. Böylece sağlık ve sigorta uygulamalarında norm ve standart birliği sağlanmıştır” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x