Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Duyarlı Öğretmenler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkaleli hayırsever birkaç öğretmen tarafından, Ramazan ayı nedeniyle çoğunluğu Suriye’deki iç savaştan kaçarak ülkemize ve ilimize sığınan mültecilerin oluşturduğu yaklaşık 400 kadar kişiye iftar yemeği verdi. Öğretmenlerin bu duyarlı davranışı halkın takdirini kazandı.

 

400 KİŞİLİK İFTAR VERDİLER

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, Kırıkkale’de yaşayan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen hayırsever öğretmenler, çoğunluğunu mültecilerin oluşturduğu 400 kişi için iftar programı düzenlediler. İftar programında vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açarken, yemeğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

KARDEŞLİK VURGUSU

Küçük Ev Piknik Tabildot Lokantası tarafından organize edilen ve kurulumu gerçekleştirilen iftar yemeğine katılan birçok vatandaş, öğretmenlere teşekkür ederek, “Kırıkkale’mizin hayırsever öğretmenlerinden böyle bir duyarlılık olması bizleri sevindirdi. Gelecek için çeşitli nedenlerle kaygılanan vatandaşlarımız 400 kişilik bu yemekten ders alırlar. Burada çoğunluğunu mültecilerin oluşturduğu yemekte kardeşlik vurgusu ön plana çıkıyor” dediler.

 

BİZLERİ ONURLANDIRDI

Öte yandan duygu ve düşüncelerini gazetemize açıklayan öğretmenler isimlerinin gizli tutulmasını, böyle önemli bur ayda yapılan yardımların tamamen gizil olmasının makbul olduğunu hatırlattılar. Konu hakkında öğretmenler “Ramazan ayının getirdiği bereketle bir araya geldik. Manevi kazancın çok olduğu bu günlerde iftar yemeğini ellerimizle dağıtırken mutlu oluyoruz. Bu kadar vatandaşımızın burada bulunması bizleri onurlandırmıştır. İftar sofrası davetimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederiz” sözlerinde bulundular.

 

YAĞMUR İÇİN DUA

Gürler Mahallesindeki açık alanda gerçekleştirilen etkinlik öncesi katılımcılar havanın kapanması ve yağmur yağması ihtimaline karşı, yemek sırasında ve sonrasında yağmur yağmaması için bol bol dua ettiler. Sorunsuz bir şekilde tamamlanan etkinlik sonrasında davete katılan mülteciler öğretmenlere teşekkürlerini sundular.

 

HABER: HAKAN ŞAYIK

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x