Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Eğitim Çalıştayı düzenlendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı düzenlendi.

 

TALİHSİZ BİR DÖNEM GEÇİRDİK

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, geçmişte mesleki ve teknik eğitimin, çeşitli kaygılar nedeniyle talihsiz bir dönem geçirdiğini söyledi.

 

ÇOK DOĞRU SONUÇLAR ÇIKACAK

Türkiye’de bundan böyle hızla sanayileşmenin ve büyümenin gündemde olduğunu dile getiren Haktankaçmaz, şöyle konuştu: “Bugün bizim yapmaya çalıştığımız şey, geçmişte kaybettiğimiz performansı ve hızı o iyi durumu telafi etmek ve çok daha üst noktaya çıkmaktır. O nedenle belki 2-3 kat emek sarf edilmesi ve gayret gösterilmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın alana inip bu işin muhataplarıyla konuşmayı gündemine aldığı için tebrik ediyorum. Çok doğru ve yerinde bir karar. Yapılacak bu toplantılardan çok doğru sonuçlar çıkacağına inanıyorum.”

 

TEKNİK EĞİTİMİN ÖNÜNÜ AÇACAK

Haktankaçmaz, Türkiye’nin sanayileşme yolunda zaman kaybına tahammülü olmadığını ifade ederek, “İnşallah burada ortaya koyulacak fikirler bütün Türkiye’de mesleki ve teknik eğitimin önünü açacaktır.” dedi.  Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin de çalıştay da mesleki eğitimle ilgili sorunlar ve çözüm önerilerinin istişare edileceğini belirtti. Çalıştaya, Kırıkkale Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Varlı’nın yanı sıra çok sayıda sektör temsilcisi, bakanlık temsilcisi ve meslek liselerinin yöneticileri katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x