Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Eğitim seferberliği başlatıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Güzel Hasletler Eğitim Derneği Başkanı Raziye Ünal, Kırıkkale genelinde başlatılacak olan ‘Gülhaseğitim Seferberliği’ hakkında açıklamalarda bulundu. Ünal, “Seferberliğimiz  6 ay sürecek,1- Haziran 2018 de eylülde başlamak kararı ile son bulacak, Final, bilgi yarışması ile taçlanacaktır” dedi.

ÖĞRENCİLERE BİLGİ AKTARILACAK

Kırıkkale genelinde başlatılacak olan ‘Gülhaseğitim Seferberliği’ hakkında Güzel Hasletler Eğitim Derneği Başkanı Raziye Ünal, açıklamalarda bulundu. Ünal, “Akıl, ahlak, inanç, ilim, bilim sahibi, Çok kıymetli yönetici ve uzman olan gönüllü aydınlarımız. Günümüzden ve geleceğimizden emin olmak için, her birey ayrı, ayrı kendini, şimdiki zamana göre geliştirmeli, çocuklarını da gelecek zamana göre huzurlu, mutlu yetiştirebilmelidir. Bilirsiniz ki; gelişim eğitimle paraleldir, eğitim olmadan gelişimde olmayacaktır. Bu nedenle ilimizde bir eğitim seferberliği başlatıyoruz. Bahsettiğimiz bu eğitimden amaç toplumun birlik beraberlik sevgi saygı değerlerimizi yükselterek, toplumumuzu madden ve manen kalkınmasına katkıda bulunmaktır.”

ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLECEK

“Eğitime ağırlık veren ülkelerden örnek verecek olursak, bu gün, yer altı yer üstü zenginliği olmayan, toprağında ot bitmeyen Japonya eğitime ağırlık verdiğinden dünya ekonomisini ellerinde tutuyor, Ülkemizin yer altı, yer üstü bütün zenginlikleri var, lakin toplumu madden ve manen kalkındıracak sürekli eğitim yok. Üstelik kültürümüz, kültür erozyonu ile yozlaştırılmaktadır. Bu yozlaşma ile insanlar yanlışa ve bencilliğe yönelmekte,  dolayısı ile sevgi saygı, birlik-beraberlik değerleri, düşmektedir. İnancımıza göre iki günümüzün, birbirine eşit olmaması, her gün aktif, çalışkan, gayretli, başarılı, sorumluluklarının bilincinde, sağlıklı bireyler olmamız gerekmektedir.”

AYDINLATICI BİLGİLER VERİLECEK

“Bu eğitimi sizler gibi değerli uzmanlarımızla birlikte halkımıza verebiliriz. Toplumumuzu aydınlatacak, çıkmazlardan kurtaracak gönüllü kahraman çok değerli aydınlarımızın varlığına inanıyorum. Sizlerden oluşacak gurubumuzla, Önce İlimizi, sonra Ülkemizi ve daha sonra Dünyamızı aydınlatarak, madden ve manen kalkındıracağız. Bir elin nesi iki elin sesi hep birlikte İlimizi, Ülkemizi ve Dünyamızı aydınlatabiliriz.

EĞİTİMİN AMAÇLARI

“Bilgi Güçtür”  lakin her insanın her bilgiyi öğrenmesi mümkün değildir, ama herkesin kişilikli, sağlıklı ve başarılı bireyler olmaya, madden ve manen kalkınmaya, dünya ve ahiret saadetini kazanmaya, ihtiyacı vardır, o nedenle aşağıdaki konularda, insanların bilgilenmesi gerekmektedir. 1-Kişilik eğitimi: Yaratana ve varlık âlemine karşı saygı ve sorumluluğunun bilincinde, doğru inanca sahip bireyler yetişmesine, 2- Ahlaki değerlerini bir kat daha yükseltmesine, 3- Ailede sevgi saygı sorumluluk anlayışı ile mutlu yuvada yaşamasına,  4- Evlatlarını gelecek zamana göre yetiştiren kişilikli bireyler olmaya katkı sağlamaktır.”

“2-Sağlık eğitimi: *Koruyucu hekimlik bilgileri öğrenmek,  *İçki, sigara, kumar gibi zararlı alışkanlıklardan korunup, kurtulmak için bilinçlenmek,  *Doğal ilaç ve tedavilerden yararlanmak, bitkilerin gıdaların özelliklerinden yararlanmak, *Spor ve egzersiz bilgilerine sahip olarak, sağlıklı yaşamaya ve yaşlanmaya vesile olmaktır. 3- Başarı eğitimi: *Çalışmayı sevmek, düzenli sağlıklı yemek ve düzenli yeterli uyumak, zamanı değerlendirmek, okumak gibi güzel alışkanlıklar kazandırmak. * Çevreyle, varlık âlemi ile iyi iletişimler kurmak, *Mesleğimizin püf noktalarını gelecek nesillere aktarmak, *Örnek başarılı insanların hayatını örnek model alarak başarılı bireyler olmaya katkıda bulunmaktır.”

PROJENİN AKTİVİTELERİ?

“1-Yukarda belirtilen ana konularda GülHasEğitim seferberliğini yürütmek için, önce sesli ve görüntülü bir tanıtım slaydı hazırlıyoruz GülHasEğitim Seferberliğimizi halkımızın daha iyi anlaması için 2-Bütün Valiliğe bağlı birim ve kurumlarımız, Üniversitemiz, Belediyemiz ve STK’larımızın bünyesinde bulunan yöneticilere dilekçelerimizi çağrımızı, projemizi sunarak görüş alışverişinde bulunulur, sonuç olarak uzmanlardan oluşacak bir gurup oluşturulur. 3- 1-Aralık-2017 tarihinde, hazırladığımız tanıtım programımızı protokolün, basının ve halkımızın izlemesi ile eğitime başla startı verilmiş olur. GülHasEğitim seferberliğimiz bu toplantının arkasından sonra 6 ay sürecek,1- Haziran 2018 de eylülde başlamak kararı ile son bulacak, Final, bilgi yarışması ile taçlanacaktır.”

HALKIMIZIN UFKUNU AÇMAK

“4-Final günü eğitime katkı yapan uzmanlarımıza, katkı sağlayan kişi ya da firmalara yarışmaya katılarak derece alanlara, takdir belgesi verilir. Ayrıca yarışmacılara hediyeleri sunulur., çalışmalarımız büyük bir finalle15 Haziran 2018 de noktalanacak, Eylül ayında yeniden başlayacaktır. GülHasEğitim Seferberliği nasıl hazırlanacak: Gönüllü uzmanlarımız, diğer uzmanlarımızın ve halkımızın ufkunu açmak gelişimine katkıda bulunmak için, hazırladığımız formu doldurarak hangi konuda katkıda bulunacağını bize bildirir, önerdiğimiz başlıklarda yazı metni hazırlar, hazırladığı metni okuyarak seslendirerek gurubumuza gönderirler.”

İNTERNET SİTESİNDE BULUNUYOR

“Veya kurumun daha önce yaptığı ve daha sonra konumuza uygun yapacağı çalışmaları gurubumuza gönderirler, Veya da İnternette kişilik, sağlık, başarı konularında akıl, ahlak, inanç, ilim, bilim değerlerinde hazırlanmış beğendiği çalışmaların sahibinden izin alarak e-posta da veya Facebook gibi kapalı gurup da paylaşır. Paylaşılan bilginin uygunluğu ve doğruluğu Gurupta ki bir başka uzmanın ve yönetimin onayı ile yayınlanır. Haftada üç gün, üç ayrı konu yazılı ve sözlü bu şekilde Web sitemizde yayınlanır, yayınlanan bilgiler anlaştığımız gazete radyo ve televizyonda da yayınlanacaktır” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x