Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Eğitim sisteminde değişim yönetimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Eğitim sisteminde değişim yönetimi

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Nurettin Topçu konferans salonunda Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk tarafından ‘Türk Eğitim Sisteminde Değişim Yönetimi’ konulu konferans verildi.

 

AKTÜEL KONULARA DOKUNDU

Yoğun ilgi gösterilen konferansa Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Aydoğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konuşmasına Mevlana’nın “Aynı dili kullananlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır” sözüyle başlayan Ercan Türk, MEB bünyesinde yapılanlara, gelecek vizyona ve bazı aktüel konulara değindi. Türk, salonun adının verildiği Nurettin Topçu gibi birinci vazifenin insan yetiştirme olduğuna dikkat çekerek kurumsal taassupların ortadan kalkması gerektiğini, Ülkemizde 10 yıl öncesine kıyasla birçok durumun değiştiğini,  eskiden kamu eliyle yapılan bir duruma insanların bakışıyla bugün ki bakışın aynı olmadığını dolayısıyla dünün şartlarında ortaya çıkan durumların bugünün sorunlarını çözmediğini belirtti.

 

ÖĞRETMENİ AKTİF KILACAK

Nüfusu 1 milyonu aşan bir kamu kurumu olan MEB’in ise 17 milyon öğrenci, hatta aileleriyle birlikte yaklaşık 51 milyon kişiye karşı sorumlulukları olduğunu belirten Türk, üzerinde değişiklik yapılan en basit konunun dahi en az 6 ay, 1 sene, 2 sene çalışılmadan kamuoyunun önüne gelmediğini dile getirdi. Ardından genel düzeyde Ortaöğretim kurumlarının yapısından bahsedilen konuşmada, ortaöğretim müfredatlarının titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda öğretmeni aktif kılacak, günlük yaşamla ilişkili ve teknolojiyi işin içine katacak şekilde yenilenmiş olduğunu ve sadeleştirildiğini ifade etti.

 

PLAKET VERİLDİ

Son olarak MEB bünyesinde uzun süre sorumluluk almış bir kişi olarak, eleştirilere açık olduğunu “herkes aynı şeyi düşünenler safında yer alırsa bir şey yapmanın anlamı olmaz” diyerek belirten Türk, MEB olarak birinci elden birinci sınıf çıktılar verilmesi gerektiğinin üzerinde durdu. Konuşmasının ardından dinleyicilerin sorularını cevaplandıran Ercan Türk’e Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Aydoğan tarafından plaket takdim edildi. Program Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin’in Ercan Türk’e katılım belgesi vermesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x