Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Eğitim’de İlkel Anlayış

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

HAKAN ŞAYIK ÖZEL HABER

Hükümetin her fırsatta eğitime verdiği destek, Kırıkkale’ye pek yansımıyor. Şehirde son yaşanan bir gelişme işte tam da bu sözü perçinler nitelikte. Her fırsatta Ankara’ya yakınlığı nedeniyle eleştirilen, hatta uygulamalar ile pilot il seçilen Kırıkkale’nin eğitiminde yaşadığı son durum içler acısı bir halde olduğumuzu gösterdi.

 

YİNE PİLOT İL OLDU

2018 – 2019 Eğitim Öğretim döneminde tüm ülkede geçmesi planlanan, fakat daha önce 2017 – 2018 Eğitim Öğretim döneminde ilkokullarda tam zamanlı eğitime geçilmesi için pilot il olarak seçilen Kırıkkale’de yeni sisteme geçmek için 3 okul belirlendi. Bu okulların eğitim durumunu incelemek, sınıfların uygunluğunu denetlemek, öğrencilerin yeterliliği gibi konuları denetlemek adına müfettişler gönderildi.

 

TEKLİ SİSTEME GEÇİN

Yapılan denetlemeler ile yeni bina olması ve okulun şartlarının uygunluğu nedeniyle Hanımeller İlköğretim Okulu ile Şehitler İlköğretim Okulu müfettiş raporları ile birlikte yeni sisteme uygun bulundu. Her iki okulun çeşitli gerekçeler göstererek pilot uygulaması istememesi üzerine uygulama Tınaz İlköğretim Okuluna kaldı. Şuanda ikili öğretim de dahi 35 dersliği bulunan ve 40 ile 45 kişilik sınıfları olan okulun müfettişlerin olumsuz raporlarına rağmen Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tekli sisteme geçilmesi için okul yönetimine yazı yazdı.

 

EĞİTİM KEŞMEKEŞLİĞİ

Müfettiş raporlarındaki olumsuzluklara rağmen yeni sistem ile birlikte yaklaşık bin 200 öğrencinin aynı anda eğitim almasının neredeyse imkansız olduğu, mevcut derslik sayısı ile birlikte sınıfların 65-70 kişilik olması eğitim keşmekeşliğini gözler önüne serdi. Müfettiş raporlarında 600 öğrencisi, 40-45 dersliği ile yeni sistemin uygulanması için olumlu rapor alan Hanımeller İlköğretim Okulu ile 60 dersliği ve bin öğrencisi ile Şehitler İlköğretim Okulu’nun neden ve kimlerin talimatları ile pilot uygulamadan vazgeçildiği kafalarda soru işaretlerine yol açtı. Öğrenci velileri bu durumdan muzdarip olduklarını ve Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz’ı göreve ve konuyu incelemeye davet ettiler.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x