Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Ekmeğini israf etme

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ekmeğini israf etme - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriKırıkkale Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileri Ekmek israfını önleme kampanyası çerçevesinde Kırıkkale Fen Lisesi’nde seminer verdi.
HASSASİYET GÖSTERİLMELİ
Düzenlenen seminere okul müdürü Nusret Kılıç, fizik öğretmeni Refik Sungurtaş, Coğrafya Öğretmeni Esma Dağ, İngilizce öğretmeni Osman Dağaşan, Almanca öğretmeni Özcan Güvenç ile okul öğrencileri katıldı. Seminerin açılış konuşmasında okul müdürü Nusret Kılıç, ekmek israf etmemenin önemi üzerinde durdu. Kılıç, dünyada milyonlarca insanın açlıkla pençeleştiği bir ortamda temel besin maddemiz olan ekmeği israf etmeme noktasında azami özen göstermemiz gerektiğini ifade etti. Bizim kültürümüzde sofrada bunlun kırıntıları bile boşa harcamamak varken, ekmek israfı yapmanın anlaşılır bir şey olmadığının altını çizdi. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstermemiz gerektiğini belirtti.
“ONLARCA KÖPRÜ YAPILIR”
Daha sonra TMO yetkililerinden Semih Erbil ve Fatih Ahmet Bulan öğrencilere sunum yaptı. Yapılan sunumda; ülkemizde bir yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değerinin 1,5 milyar TL olduğu, bu parayla 80 hastane, 500 okul inşa edilebileceği, 500 km yol ve onlarca köprü yapılabileceği belirtildi.
UYARILAR DİKKATE ALINMALI
Ayrıca küçük gayretlerle hepimizin kampanyaya destek verebileceği örneklerle açıklandı. Bu kapsamda ekmek israfını önlemek için evde nelerin yapılabileceği anlatıldı. İhtiyaçtan fazla ekmek alınmaması, ekmeğin dilimlenerek tüketilmesinin israfı azaltacağı, bayatlamış ve kurumuş ekmeklerin fırında, ekmek kızartma makinesinde veya kaynamakta olan tencerenin üzerinde süzgece yerleştirilerek tüketime uygun hale getirilebileceği, bayat ekmeklerin galeta unu veya kurutulmuş ekmek içi şeklinde kullanılabileceği belirtildi. Programa katılan öğrenciler memnuniyetlerini ifade ettiler. Bundan böyle yapılan uyarılara dikkat edeceklerini söylediler.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu