Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Ekonomiye 23 milyon TL kazandırıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

VALİ HAKTANKAÇMAZ, İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET EDEREK, MÜDÜR AY DAN BİLGİ ALDI

 

Vali Dr. M. İlker Haktankaçmaz kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaretleri kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyarette Vali Haktankaçmaz, İl Müdürü Arif Ay’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

BİLGİLER ALDI

Kamu Kurum ve Kuruluşlarını ziyaret eden Vali M. İlker Haktankaçmaz, ziyaretler kapsamında Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Vali Haktankaçmaz’ı Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Arif Ay karşıladı. Ay, İŞKUR’un yaptığı çalışmalar hakkında Vali M. İlker Haktankaçmaz’a bilgi verirken, İl Müdürü Ay; 2016 yılı içerisinde kuruma kayıtlı iş arayanlardan 4734 işsizin işe yerleştirildiğini ifade etti. Ay, 2672 işyerinin ziyaret edilerek, 1089 kişinin İşbaşı eğitim programından faydalandığını, 1082 kişinin TYP (Toplum Yararına Programdan) faydalandığını, 1005 kişinin Meslek Edindirme Kurslarına katıldığını ve 150 kişinin Girişimcilik kursuna katılarak Girişimcilik sertifikası sahibi olduğunu söyledi. Tüm bu programların toplam 23 milyon 425 bin 353 TL Kırıkkale ekonomisine kazandırıldığını belirtti.

 

HİZMET BİNASINI İNCELEDİ

Ay, “2017 yılı için İşbaşı Eğitim Programı için 780bin 859 TL ödeneğin geldiğini ve durumu uygun olan işverenlerle işbaşı eğitim programları başladı. Çok merak edilen gündemi meşgul eden TYP (Toplum Yararına Programın ödeneğini bekliyoruz” dedi. Daha sonra Yapımı devam eden İŞKUR hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali Haktankaçmaz, çalışmaların hızlı yürüdüğünü, ilimize çok güzel bir hizmet binasının kazandırıldığını belirterek yüklenici firma yetkililerinden inşaatın durumu hakkında bilgi aldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x