Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Elektrik ihtiyacının yüzde 3’ünü karşılayacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Elektrik ihtiyacının yüzde 3’ünü karşılayacak

Kırıkkale’de, kamu ile özel sektör ortaklığıyla yapılan, Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 3’ünü karşılayacak kombine doğalgaz çevrim santrali açıldı.

 

CUMHURBAŞKANI VİDEO KONFERANS İLE BAĞLANDI

Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar köyünde 1 milyar dolar maliyetle kurulan santralin açılışı için düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nden video konferans sistemiyle bağlandı. Santralin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ve yatırımcı ACWA Power Genel Müdürü Thamer Al Sharhan ile görüştü. Sharhan da burada yaptığı konuşmada, böyle bir ülkede yatırım yapmalarına izin verdikleri için başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

 

2 BİNDEN FAZLA MÜHENDİS ÇALIŞTI

Çok yüksek kalitede ve yüksek etkinliğe sahip bir tesis inşa edildiğini belirten Sharhan, “Bunu ancak yerel ortaklarımızın başarısıyla gerçekleştirebilirdik. İnşaat sırasında 2 binden fazla mühendis çalıştı. Operasyona başladığımız günden itibaren herhangi bir sorun yaşamadan son derece verimli bir çalışma yürütüyoruz. Valimiz Mehmet İlker Haktankaçmaz’a da teşekkür ediyorum. Kamu-özel sektör iş birliğinin son derece güzel bir örneğini teşkil etti ve etkin bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi. Daha sonra santralin açılış kurdelesi kesildi. Törene, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, ACWA Power Türkiye CEO’su Abid Hussaim Malik ve diğer yetkililer katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x