Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemKırıkkaleManşet

Elektrik Kesintileri Kaçırıyor!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Almanya’nın en büyük tekstil firmalarından Suprema’ın patronlarından Ariel Cukıerman ve beraberindeki heyet Bahşılı İlçesi sınırları içerisinde  bulunan Rezdil tekstil fabrikası kurulumunda  incelemelerde bulunmuştu. Rezdil Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Barış Bahşılı’da Tekstil fabrikasında incelemelerde bulunan yabancı konuklara fabrikasını beğendirip ilk etapta 1 milyon 500 bin adet siparişi almıştı. Alman işadamları tesisten oldukça etkilendiklerini ve beğendiklerini açıkça tesisin tam bir Avrupai tarzda olduğunu ifade etmişlerdi.

İş adamları daha sonra Rezdil Tekstil firmasının tek model ve istekleri doğrultusunda üretimlerini alacakları anlaşmayı yapmış oldular ve ülkelerine döndüler.  Rezdil Tekstil Firması, yapılan bu anlaşmadaki tüm üretimini de buradaki fabrikada gerçekleştirecek. Alınan siparişin büyüklüğü ve devamında gelecek diğer siparişlerde düşünüldüğünde mevcut personel sayısının yetersiz kalacağından Rezdil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Barış,  fabrikasındaki personel sayısını en kısa zamanda 400 ‘e çıkardı. Bu alınan personelin çoğunu da Bahşılı ilçesinden teminine gidildi.

Bahşılı ilçesinde işsizler iş, aş, ekmek kapısı olan  fabrika ticaretini sürdürürken Kırıkkale’nin ve Bahşılı ilçesinin ekonomisine büyük katkı sağlandı.

Rezdil  tekstil fabrikası şu günlerde imalatını yapamaz durumda, çok zaman sık sık  elektrik kesintisi  Fabrikanın imalatındaki büyük iş  kayıplara neden oluyor.

Rezdil Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Barış yaptığı açıklamada.’’ Rezdil Tekstil Fabrikasını kurumunda çok güzel umutlarla kurmuştum Kırıkkale’yi tercihimde daha iyi kalifiye eleman bulurum Türkiye’nin en merkezi ili, Türkiye’nin her iline buradan mal sevkiyatı yapılır ve Yurtdışı sevkiyatlarımızı da rahatlıkla yapma imkanımız olur diye  düşünmüştüm. Kırıkkale iline ekonomik katkımın yanı sıra , yüzlerce insana ekmek kapısı açmış kişi olarak Elektrik kesintiler yüzünden İflas eşiğine geleceğimden korkuyorum. Yetkililerden Kırıkkale valisi sayın   M.İlker Haktankaçmaz dan  yardımlarını bekliyorum.  İlk planda yüzlerce personelimi çıkarmak zorunda kalacağım. Çoğu gün Elektrik kesintisinden işçilerim makinelerinin başında boş boş oturuyorlar.  Başka ilde bu tesisimi kurmak zorunda kalmadan bu altyapının biran önce ıslahına tekniksel arızaların giderilmesini istemekteyim.’’ açıklamalarında bulundu.

İşçilerle yaptığımız röportajda ‘’Kırıkkale’de çok fabrika yokken bu kurulmuş evimize ekmek götürdüğümüz işyerinde çoğu zaman makinelerimizin başında elektriğin gelmesini bekliyoruz. En büyük korkumuzda Fabrika sahibi bu tesisi kapatırsa ekmeğimizden de olacağız korkusu var’’ açıklamalarında bulundular.

Haber ARİF ÇAKIROĞLU

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x