Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetYaşam

Emekliler eyleme gidiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

DİSK’e bağlı Tüm Emekliler Sendikası ‘Promosyon Hakları’ için yarın bakanlık önünde eylem yapacak. Promosyon için toplanan imzalar bakanlığa verilecek.

‘UMUT TÜCCARLIĞINA KARŞI SUSMAYACAĞIZ’

Hükümetin emeklilere yönelik politikasının hak ve hukuk gözetmediğini ifade eden DİSK’e Bağlı Tüm Emekliler Sendikası Şube Başkanı Yüksel Doğan yazılyı açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu; “11 yıldır iktidarda bulunan AKP emeğe,emekçilere  çalışma hayatının geneline yönelik planlı saldırılarına aralıksız devam ediyor. Dün Sosyal Güvenlik sistemini yok eden yasa çalışmasıyla vardılar. Bugün işçilerin kıdem tazminatını ve kamu emekçilerinin iş güvencesini yok etme gayretiyle gündemdeler. Emekçi kardeşlerimize yönelik bu saldırılardan kuşkusuz 11 milyona yaklaşan emeklide payını almaktadır. Sağlıkta katkı ve katılım payı uygulaması,çarşı pazardaki enflasyon,sadaka niyetine yapılan yüzdelik komik artışlarla giderek küçülen maaşlarımız, emekliye promosyon haberleriyle pompalanan umutlar biz emekçileri artık durun bakalım deme noktasına getirdi. Siz 11 milyona yaklaşmış emekli dul ve yetimin ortalama maaşı 1100TL iken; 1 Ocak 2014’te emekli milletvekili aylığına  net 500TL artış yapacaksınız, siz gerçekleri yazmaktan, yansıtmaktan ödleri kopan, birçok açıklama ve haberi görmezden gelen yandaşınız yazılı basın ve görsel medyayla emekliye umut tüccarlığını yapacaksınız ve biz susacağız. Öyle mi?

‘PAZARLIĞA NİYETLERİ YOK’

Bir süredir basında ‘Emekliye müjde’,’Emekliye 13,maaş.’ gibi milyonlarca emekliyi umutlandıran haberler yer almaktadır. Amaç iktidarı halkın gözünde şirin göstermek olunca milyonlarca emeklinin umutlarını sömürmede de sınır tanımıyorlar. Senaristleri belli bu senaryoyu biz daha öncede gördük. Fiilen çalışan kamu emekçilerine aldıkları maaşları karşılığı pazarlıkla belirlenen promosyonun ödenmesinde sıra emekliye geldiğinde kayıkçı kavgası başlıyor. Çalışma Bakanı ve SGK Başkanı gönülsüz,bankalar nazlı. AKP hükümetinin emeklilere promosyon verilmesi için bankalarla pazarlığa oturmasına gerekte yok niyeti de yok.

‘BAKANLIĞA YÜRÜYORUZ’

Emeklilerin hakkı olan promosyonların ödenmesi için Genel Merkezimiz tarafından 24 Ekim 2013 tarihinde başlatılan kampanya gereğince 6-7 Kasım tarihlerinde ilimiz Hüseyin Kahya Parkında açtığımız imza standında hertürlü baskı,zor ve şiddete rağmen binlerce emeklinin desteğini gördük. İki bini aşkın imza topladık. Yurt genelinde topladığımız on binlerce imzayı vermek ve diğer birçok talebimizi iletmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürüyoruz.Tüm emeklileri ve dostlarımızı 18 Aralık 2013 Çarşamba günü saat: 12:30’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yapacağımız eylemimize katılarak destek vermeye çağırıyoruz.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu