Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Emeklilerin sorunlarını ve çözümlerini biliyoruz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP Kırıkkale Milletvekili adayı Av. Hasan Biçer, Mustafa Demiral, İl Başkanı Ahmet Önal ve beraberindekiler Türkiye İşçi Emeklileri Cemiyetini ziyaret etti.  Ziyarette söz alan CHP Milletvekili Adayı Hasan Biçer emeklilerin sorunlarını bilen, çözüm üreten tek parti olduklarını söyledi.

 

SİSTEMİNİ YENİDEN DÜZENLEYECEĞİZ

Türkiye İşçi Emeklileri Cemiyetini ziyaret eden CHP Milletvekili adayı Av. Hasan Biçer, Mustafa Demiral, İl Başkanı Ahmet Önal ve beraberindekiler emeklilerin sıkıntılarını bildiklerini belirttiler. Konu hakkında açıklama yapan Biçer, “Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Çalışanların maaşı ile emekli aylığı arasındaki uçurumu kapatacağız. Emeklilerin, milli gelir artışından refah payı almasını sağlayacağız. Emekli aylıklarını gıda ürünlerinin enflasyonuna göre artıracağız.  Emeklilere kamu çalışanları ile aynı oranda banka promosyonu verilmesini sağlayacağız. Emekliler için muayene ve ilaç katılım paylarını ve fark ücretlerini kaldıracağız. Adil bir intibak yasası çıkaracağız. Sosyal güvenlik kurumlarını gerçek anlamda tek çatı altında birleştireceğiz. Taban aylıklarındaki dengesizliği, memur emeklilerini temel alarak gidereceğiz. Katsayı ve gösterge sistemini yeniden düzenleyeceğiz”

 

MAĞDURİYETİNİ GİDERECEĞİZ

“Emeklilik için yeterli çalışma günü sayısına ulaştığı ve primlerini ödediği halde, yaşının dolmasını bekleyenlerin mağduriyetini gidereceğiz. Emekli sendikalarının önüne çıkarılan yasa dışı engelleri kaldıracağız. Yerel düzeyde Emekli Meclislerinin kurulmasını destekleyeceğiz Yerel yönetimlerle birlikte emekli kulüpleri açacağız. Her türlü kültürel etkinlikte yaşlı indirimi uygulayacağız. Turizm Bakanlığı bünyesinde ve TÜRSAB iş birliği ile gerçekleştirilecek kültür turizmi projeleri ile emeklilerimize makul ücretlerle gezi ve tatil olanağı sağlayacağız. Sosyal tesis olanakları bulunmayan meslek grupları için yeni tesisler yapacak ve emeklilerimizin bu olanaklardan en geniş şekilde yararlanmasını sağlayacağız dedi. Tüm emeklilerin desteğini istedi.

 

ŞİMŞEK’E ÇAĞRIDA BULUNDU

Biçer’den sonra söz alan Türkiye İşçi Emeklileri Cemiyeti başkanı Zekeriya Aytekin, bu ziyaretten çok memnun kaldığını söyleyerek şöyle devam etti: “Kırıkkale’de 48 bin emekli var. 7 Haziran da emeklilerin sorunlarını en iyi biçimde dile getiren parti CHP idi. Bu gün de emeklilerde, diğer partilerin CHP’yi örnek aldığı yönünde intiba uyandı. 7 Haziran da kaynak var mı yok mu soruları sorulurken, bu gün CHP emekliye kaynak olduğunu ispat etti. Bu nedenle tüm emeklilerin CHP’ye borcu vardır. Emekli şehri Kırıkkale’de CHP’nin artık bir karşılığı vardır. Kırıkkale’de her evde bir emekli var. Sayın BİÇER her eve ulaşın, iki bayram da ki ikramiyeyi anlatın. İlaç katkı payı, muayene katkı payı ve çalışan emeklilerden kesilen sosyal güvenlik destek priminin kalkacağını vurgulayın yeter. Emekliye bin 500 lira ikramiye vaat eden CHP kaynak göstersin, bende CHP’ye oy vereceğim’’ diyen Maliye bakanı Mehmet Şimşek’e CHP’ye oy verme çağrısında bulundu. Emeklinin sorunlarını bilen çözüm üreten parti hangisi ise elbette biz de derneğimizi o partiye oy vermeye çağırıyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu