Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Emniyet kuş uçurtmayacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, halkın bayramı huzurlu bir şekilde geçirmesi için gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.
Güven timleri artırıldı
Onar yaptığı açıklamada alınan tedbirlerle ilgili olarak şu bilgileri verdi; “25 Temmuz Cuma günü başlayacak olan Ramazan Bayramı tatili süresince vatandaşlarımızın alışverişlerini, ziyaretlerini, ibadetlerini huzur ve güven içerisinde yapabilmeleri, Bayramlarını sorunsuzca geçirebilmeleri için her zaman alınan ve uygulanan asayiş ve trafik tedbirlerine ek olarak halkımızın kalabalık olarak bulunduğu caddeler, sokaklar, alış-veriş merkezleri, semt pazarları, otogar, tren garı, mezarlıklar gibi yerler ve çevrelerinde de resmi ve sivil ekipler görevlendirilmiştir. Bu kapsamda; Bayram süresince Asayiş Şube Müdürlüğümüze bağlı 9 yıldırım, 7 sivil  ve 2 motorize yunus ekibimizle; Trafik ve Bölge Trafik Müdürlüklerimize bağlı 17 ekibimiz, idari hizmetlerde görevli personelimizden takviye yapılmak suretiyle oluşturulan 16 yaya devriyemiz ile Güven Timlerimiz belirtilen yerlerde görev alacaklardır.
Trafik tedbirleri alındı
Tatil öncesi ve sırasında şehir içi trafiğin akıcılığının sağlanarak vatandaşlarımızın seri ve güvenli bir şekilde gidecekleri yerlere ulaşımlarını sağlamak amacıyla trafik ekipleri ve nokta görevlileri trafik yoğunluğunun artabileceği değerlendirilen cadde ve kavşaklarda gerekli düzenlemeleri yapacaklardır. İlimiz coğrafi konumundan dolayı, şehirler arası ulaşım yönünden de yoğunluk yaşamaktadır ki bu yoğunluk bayramlar gibi önemli günlerde %50-60 oranında artmaktadır. Bu sebeple Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüze bağlı ekiplerce Ankara, Kırşehir ve Samsun yolları ile, sorumluluk bölgemiz dahilindeki kavşaklarda yapılan rutin uygulamaların yanında bayram yoğunluğu için ek tedbirler alınacaktır.
Vatandaş dikkatli olmalı
Ayrıca; bayram tatilini fırsat bilip şehir dışına çıkacak vatandaşlarımızın da yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmaları ve üzerlerine düşen önlemleri almaları gerektiğini de önemle  belirtmek isterim.  Emniyet olarak halkımızdan alınan asayiş ve trafik tedbirlerine katkıda bulunmalarını, trafik kurallarına uymalarını, özellikle şehir içinde trafik akışını olumsuz yönde etkileyebilecek şekilde kavşak içleri, yaya geçitleri gibi park yapılması yasak olan yerlere araçlarını park etmemelerini, aşırı hız yapmamalarını, şehir içi-şehir dışı ayrımı yapmadan emniyet kemerlerini takmalarını, direksiyon başına yorgun ve uykusuz oturmamalarını ve seyir halinde cep telefonuyla konuşmamalarını istiyoruz. Herkesin üzerine düşen kurallara uyması halinde  trafikteki risk en aza inecek dolayısıyla yaşanması muhtemel felaketlerin de önüne geçilebilecektir.
 
 
Tedbirler en üst düzeyde devam edecek
Halkımızın  Ramazan Bayramını huzur ve güven ortamında geçirmelerini sağlamak için yapılan  rutin uygulamalara ek olarak alınan tedbirler; 25 Temmuz Cuma günü itibariyle başlayarak bayram boyunca ve sonrasında en üst düzeyde devam edecektir. Emniyet Müdürlüğü olarak bizim öncelikli amacımız suç oluşmadan önleyebilmektir. Bu noktada polis-vatandaş işbirliği bizim için büyük önem taşımaktadır. Halkımızın asayiş ve güvenliği için onlara bir telefon kadar yakın olduğumuzu hatırlatır; huzur ve güven ortamını bozacak her türlü olayı 155 Polis İmdat hattımız ve aşağıda belirtilen diğer irtibat telefonlarımız ile mail adresimize bildirmelerini bekliyoruz. Siz değerli Kırıkkalelilerimizin Mübarek Ramazan Bayramını şahsım ve personelim adına kutlar; sağlıklı, mutlu ve kazasız günler dilerim”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Etiler Mahallesi Gazi Osman Paşa Sakinleri
Etiler Mahallesi Gazi Osman Paşa Sakinleri
30 Temmuz 2014 20:27

Sayın Hasan ONAR Müdürüm ve Gazeteci Abilerim Bu nasıl Asayiş Kuş Uçurtmuyorlar Bizler gelin Etiler Mahallesi Gazi Osman Paşa ve Kıbrıs Caddesi Sakinleri olarak yıldık artık Mahallemizde 1 ay içerisinde ismini yazmıyorum 15 yaşındaki bir çocuğa çakmak gazımı yoksa bonanzamı çektirdmişler kaç gün pırıl pırıl çocuk komada yattı caddemizde sokağımızda boş evler esrarcıların balicilerin mekanı alış veriş marketleri oldu bunu herkes dile getiriyor kimse iliğlenmiyor bu gün bizim evladımıza yarın size rabbim Kimseye vermesin ama böyle başı boşluk olmaz Kadri Müdürümüzlede yüz yüze görüştük ekipler geliyordu şimdi gelen yok giden yok geceleri sabaha kadar cirit atıyorlar zombi gibi içiyorlar bagrışmalar küfürler herkez ne için maaş alıyor ben çöpçü isem işim çöp leş pislik toplamaksa yapacağım bu işi çoluğum çocuğum helal yesin diye vatandaş Allah Razı olsun diye ama bilmiyorum ne yapmalıyız kime meramımızı anlatmalıyız Başbakanlığın kapısına gidip baş vuracağız artık evimizde huzurlu oturamıyorsak sokağımıza çoluk cocuk çıkamıyorsa emniyette hiç bakmıyorsa ne yapalım kuş uçsun ama bu zararlılar bizleri mağdur etmesin adımızı yazamıyoruz yazsak arabamızı çizer tekerini patlatırlar camını kırarlar olduda bu olaylar Rabbim Herşeyi görüyor laf istemiyoruz icraat bekliyoruz Bakanlarımız Millet Vekillerimiz var Kırıkkalemizden yetişen onlarada sesleniyoruz. Oturan adam göndermesinler yatan adam göndermesinler herkez hakkını versin maaşının mevkisinin teşekkürler iyi bayramlar.

Başa dön tuşu