Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Emzirme Haftası Düzenleniyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticiliği Kadın Doğum Bölümü Emzirme Hemşireleri tarafından 1-7 Ekim Emzirme Haftası münasebetiyle küçük  program düzenlendi. Programa Genel Sekreterlik Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz.Dr. Mehmet Emin Demir, Hastane Yöneticisi Başhekim Uzm.Dr. Tekin Akça, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Seval Bulut Karatay,  Müdür Yardımcısı  Tülin Demir, Kadın  Doğum Bölümü Anne Oteli ve Emzirme Hemşire Sorumluları Zübeyde Bütün Şahin, Sultan Ermiş ve Nilüfer Şakiroğlu katıldı.

Sorumlu Hemşireler, doğum yapan ve yapacak annelere   yaptıkları açıklamada; Anne sütünü teşvik programları çerçevesinde temel amaç hastane doğumlarını kapsayacak şekilde anneleri doğum öncesi dönemde hazırlamak, doğumdan hemen sonra (ilk yarım saat içinde) emzirmeye başlaması ve hastaneden taburcu olduktan sonra da sağlık personeli tarafından izlenmesi, emzirmeyi en az altı ay sürdürmesi  ve daha sonraki dönemde ek gıda ile birlikte en az iki yaşına kadar devamı konusunda desteklenmesini sağlamak olduğunu anlattılar.

Tıbbı Hizmetler Başkanı Demir ise; Hastanemiz de de Gebe Okulumuz ve Kadın Doğum servislerimiz çalışanlarınca  Anne sütünün korunması, emzirmenin desteklenmesi, ve önerilmesi desteklenmektedir. UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü ( WHO) ortak bildirisi olan başarılı emzirmede on adım, emzirmeyle ilgili temel stratejileri içermektedir. Yapılan son araştırmalara göre bebeğin sadece anne sütüyle beslenmesinin bebek ölüm ve hastalıklarının azalmasında önemli bir rolünün olduğunu, dolayısıyla anne sütü ile beslenmenin teşvik edilmesinin gerektiğini vurgulamaktadır ve kesinlikle yalancı emzik kullanılmaması ilgili önerilerde bulundu.

Program sonrası Hastane de Kadın doğum Poliklinik ve Yatan hasta kısmında (Anne Oteli) kısmında  Doğum yapan ve yapacak annelere gül dağıtımı yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

KIRIKKALE İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

Basın Birimi

Tel                   :03182154199

Faks                :03182151275

E posta            :

Bilgi için          : Sorumlu  VHKİ H.UĞURER  e posta:[email protected]

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x