Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Engelleri tiyatro sahnesinde kaldırıyorlar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sosyal Farkındalık Federasyonu (SOFAF), engelli tiyatrocuların rol aldığı oyunlarla, engellilere sosyal hayata daha çok katılmaları çağrısı yapıyor. SOFAF’ın Kayseri, Niğde, Osmaniye, Kırıkkale ve Ankara’daki engelli derneklerin birleşmesinden oluştuğunu aktaran Kadircan Gökalp, tiyatro etkinliklerini Türkiye’nin dört bir tarafına yaydıklarını dile getirdi.

 

DÖRT BİR YANDA SAHNE

SOFAF öncülüğünde yürütülen tiyatro etkinliklerinde, Bedensel Engelliler Sanat Eğitim Merkezi’nin engelli oyuncuları, Kayseri’de “Bu İşte Bir Sakatlık Var” adlı oyunla izleyicilerin karşısına çıktı. Bir şirketin engelli çalışan alımı yapılacağına dair gazeteye verdiği iş ilanı üzerine yaşananları konu alan oyunda, engellilerin günlük yaşamda, iş hayatında karşılaştıkları güçlükler ve verdikleri mücadele anlatılıyor. SOFAF Genel Başkanı Kadircan Gökalp, Bedensel Engelliler Sanat Eğitim Merkezi tiyatro oyuncularının Türkiye’nin dört bir yanında sahne aldığını aktardı.

 

“SOSYAL HAYATTA KENDİMİZİ DAHA ÇOK GÖSTERMELİYİZ”

Bu tür etkinliklerle engelli vatandaşların sosyal hayata bağlanmalarını, toplumla daha çok iç içe olmalarını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Gökalp, şunları kaydetti: ”Engellilerin sosyal hayata bağlanmasını ve topluma karışmasını istiyoruz. Engelli vatandaşların evden çıkmalarını, çarşıda, pazarda, iş yerinde, okulda ve her yerde olduklarını görmek istiyoruz. Bunun için çok çaba harcıyoruz. Şu anda ‘evden çıkamaz’ dediğimiz engellilerimize yönelik Erciyes’te etkinlik yapıyoruz. Kayak, yelken, yamaç paraşütü gibi sporlarla tanıştırıyoruz. Arkadaşlarımızın spor ve sanatsal aktivitelerle sosyal hayata bağlanmaları konusunda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Lütfen, sosyal hayatın içerisinde kendimizi gösterelim.”

 

“TÜRKİYE’Yİ AŞMAK İSTİYORUZ”

SOFAF’ın Kayseri, Niğde, Osmaniye, Kırıkkale ve Ankara’daki engelli derneklerin birleşmesinden oluştuğunu aktaran Kadircan Gökalp, tiyatro etkinliklerini Türkiye’nin dört bir tarafına yaydıklarını dile getirdi. Gökalp, ”Tiyatroda artık Türkiye’yi aşmak istiyoruz. Türkiye’de gösteri yapmadığımız 2 şehir kaldı. İlçeleri dahi dolaştık. Arkadaşlarımız, engellilere engel olunmadığı sürece birçok şeyi yapabileceklerini gösteriyor. Artık yurt dışındaki engellilere de ulaşmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. AA

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x