Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

ENGELLİLER HAFTASINDA ENGELLERİ AŞTILAR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Okulu  10-16 Mayıs Engelliler haftası kutlamaları kapsamında okul bahçesinde kutlama etkinliği düzenledi. Okul bahçesinde yapılan etkinlikte, engelli öğrencilerin gösterileri büyük alkış topladı.

 

Kutlamalara Kırıkkale vali muavini Adnan Kayık İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin .Milli Eğitim Şube Müdürleri Ömer Kaldırım, Yalçın Yılmaz ,Okul müdürü Sami Yanık ,Kırıkkale Milli Eğitimdeki Okul müdürlerinden bazıları Öğrenci velileri ve Çalılıöz Mahalle sakinleri katıldı. Okul Müdürü Sami Yanık ,günün anlam ve önemine ait konuşmasında ’’ Tüm yurdumuzda 10-16 Mayıs tarihlerinde engelliler hafta kapsamında okulumuzdaki öğrenciler ve öğretmenlerimiz ve de velilerimizle kutlama hazırlıkları yaptık. KÜ Üniversitesinde hafta kutlamasında öğrencilerimiz mavi salonda izleyicileri şaşırtacak şekilde sundukları gösteri ,aileleri izleyicileri hem sevindirdi hem de hüzünlendirdi. Bizle bu engelli çocuklarımıza önem verdiğimiz sürece  Engelliler toplumumuzda saygınlığı başarısı  her zaman üstün olacağına inanıyorum. Biz okul olarak sloganımız ‘’’ASIL ENGELLİLER KARŞILARINA ÇIKAN ENGELİ GEÇEMEYENLERDİR’’ sözleriyle engellilerin bazı başarısını dile getirdi.

Öğrenci velisi Arzu Esen  bir konuşma yaparak ‘’Evimizden dahi dışarı bile çıkarmadığımız bu çocuklarımızı artık okullara gönderiyoruz, Allah Devletimize, Milletimize zeval vermesin. Devletimize çok şükür ediyoruz .Başta Okul müdürümüz Sami Yanığa ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum Allah razı olsun diyorum ‘’sözleri büyük alkış aldı.

Milli Eğitim Müdür İsmail Çelik ise yaptığı konuşmasında. ‘’Milli Eğitim olarak Engellilere ait okullarımızı donattık, Eğitim ordumuzdaki öğretmenlerimi bu çocuklarımıza çok özverili eğitim öğretim vermekteler. Türkiye artık evinde engellisi olanı eğitime öğretime almadaki özel programlar iyi netice vermektedir. Bizi eğitimde en büyük hedefimiz hangi zeka ve yetenekte olursa olsun Okul eğitimlerimizde eğitimlerini sağlıyoruz. Devlet engellilerimize çok sosyal ve ekonomik haklar sağladı. Engeli engelleri artık aşmayı başardı biz eğitimcilerde bu başarıyı görünce başta ailelerine ve de eğitim camiamızdaki öğretmen ve de  idareci personelimize teşekkür ediyorum ‘’dedi.

Vali Muavini Adnan Kayık ise ’’Ülke olarak yardımlaşma, dayanışma diğer ülkelerden kat kat farklılığımız var bizler bırakın bir engelliyi, yolda yere düşmüş bir insanı kaldırmak için bile yarış yaparız. Acıma merhamet Allah korkusu olan bir milletiz. Bundandır ki bu kutladığımız engelliler haftasında Devlet olarak nerde bir eksikliğimiz olduğunu veya neler başardığımızı görmüş oluyoruz. Ben bu çocuklarımızın ailelerini kutluyorum ‘’dedi

Engellilerle okul öğretmenlerinin hazırladıkları resim sergisini gezen misafirler öğrencilerinde üstün yetenekli olduklarına bir kat daha şahit oldular. Hafta etkinlik programında Okul öğretmenlerinden  öğrenciler danslar .folklor gösterisi , Pamuk prenses, Palyaço, Semazen gösterisi, Öğrenmeleri Kamer Şimşek’le hazırladıkları Ispanaklı yumurta parodisi sunumu, Neziha Koca ile hazırlanan Türkmen kızı gösterisi, Kısmet Darıcı ve Ayşe Dönmezle hazırlanan Üsküdara giderimken gösteri, İş eğitimi öğretmenlerinden Özlem Kaya ,Aslı Bilgiçle hazırlanan Michael Jakson  gösteri dansı ,Öğretmen Efus Türk ile Ekrem Timurun hazırladıkları Halk oyunları gösterisinde engelli çocukların üstün başarısı büyük alkış aldı.

Öğretmen Emine Nohut ile Aslı Bilgiç ın hazırladıkları Pamuk prenses 7 cüceler parodisi harikaydı.

Hayat bayram Olsa’ yı Özlem Baykal ,Feride Şenses ,Mehmet Ali Kakız öğretmenlerin hazırladıkları ve çok sayıda öğrenciyle Hayat Bayram Olsa çok korolu seslendirme herkesi gülüçüklere boğdu

Öğretmen Neziha Koca engelli öğrencilerle İşaret diliyle Arkası Gelmez dertlerimin  şarkısı söylendi. Program bitiminde çalınan müziklerle danslar halaylar çeken öğrenci veli öğretmen tam bir karnaval görünümündeydi. Tüm katılımcılar öğrenci veli balonları havaya bıraktılar. Engelliler bu günlerinde engellerini unuttular.

ENGELLİLER HAFTASINDA ENGELLERİ AŞTILAR - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

ENGELLİLER HAFTASINDA ENGELLERİ AŞTILAR - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ENGELLİLER HAFTASINDA ENGELLERİ AŞTILAR - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

ENGELLİLER HAFTASINDA ENGELLERİ AŞTILAR - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu