Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Engelsiz Kafe’ye büyük ilgi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Engelsiz Kafe’ye büyük ilgi

Kırıkkale Belediyesi tarafından engellilerin sosyal ve ekonomik olarak yaşama tutunmasına yönelik hayata geçirilen proje kapsamında açılan “Engelsiz Kafe”de, engelli vatandaşlar istihdam ediliyor.

 

IZGARA ÇEŞİTLERİNİ TATMA FIRSATI

Kırıkkale Belediyesi tarafından engellilerin sosyal ve ekonomik yaşama tutunmasına yönelik hayata geçirilen proje kapsamında açılan “Engelsiz Kafe”, engelli vatandaşların gelir kapısı oldu. Kafe, engellilerin hem kazanç elde etmesine hem de sosyalleşerek topluma kazandırılmasına katkı sağlıyor. Asırlık çınar ağaçlarının altında doğal bir konumda yer alan kafeye gelen vatandaşlar, sıcak ve soğuk içeceklerin yanında engelliler tarafından özenle hazırlanan kek, pasta, kurabiye ve ızgara çeşitlerini tatma fırsatı da buluyor.

 

SOSYAL HAYATA DAHİL OLABİLME

Kafenin işletmeciliğini yapan Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Emin Erkoç, dernek olarak engelli vatandaşların sosyal hayata dahil olabilmeleri için arayış içerisinde olduklarını söyledi. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile görüştüklerinde, engelli vatandaşlar için el emekleri ve becerilerini sergileyeceği bir yer verebileceğini söylediğini aktaran Erkoç, “Başkanımız bu kafenin bulunduğu yeri önerdi, biz de kabul ettik. Ankara’da down sendromlular için düzenlenmiş bir kafe vardı. Biz de acaba böyle bir yer yapabilir miyiz diyerek, işe koyulduk. Sonuçta güzel bir engelsiz kafe haline getirdik. Belediyeyle çevre düzenlemesi, binanın tadilatı gibi işleri yaparak kafemizi açtık. Bizim şimdiki amacımız burayı nasıl ayakta tutabiliriz, gelen misafirlerimizi daha güzel nasıl ağırlayabiliriz.” diye konuştu.

 

VERİLEN HER KURUŞ ENGELLİLER İÇİN KULLANILACAK

Mehmet Emin Erkoç, Türk halkının engellilere karşı çok duyarlı olduğunu, kafe açma planı öne çıktığı andan itibaren herkesin taşın altına elini koyduğunu belirtti. Birçok kişinin kendilerine yardımcı olduğunu vurgulayan Erkoç, şöyle devam etti: “Projedeki asıl amacımız engellilerimizin sosyal hayata katılımı, eve kapalı yaşamasını engellemekti. İkincisi ise engelli istihdamına katkı sağlamaktı. Çalışabilecek engelli kardeşlerimizi seçtik. Çok güzel de çalışıyorlar. Sabah saat 10.00 gibi kafemizi açıyoruz, saat 24.00’e kadar da açığız. Buranın adı ‘engelsiz kafe’ ama tüm halkımıza açık. Vatandaşlar buraya gelerek çayını içecek, kahvaltısını yapacak ve yemeğini yiyerek gidecekler. Kafeyi tercih eden vatandaşlar, verdiği her kuruşun bir engelli bireye katkı sağladığını, tekerlekli sandalyeye dönüştüğünü, engellinin eğitim yardımına dönüştüğünü hiç unutmasınlar. Bu yüzden halkımızı buraya davet ediyorum.”

 

PROBLEMLERİNİ DİNLİYORUZ

Mehmet Emin Erkoç, kafede sıcak ve soğuk içeceklerin tamamının bulunduğunu, dondurma, pasta, ızgara çeşitleri ve kahvaltı tabağının da menüde yer aldığını ifade etti. Kırıkkale’deki görme, fiziksel, işitme ve bedensel engellilerin kafeye gelerek sosyalleştiklerini, konuştuklarını, birbirlerinin dertlerini ve sıkıntılarını dinlediklerini anlatan Erkoç, kafede aile ortamının oluştuğuna dikkati çekerek, elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi engellilere yardımda bulunduklarını dile getirdi.

 

YOĞUN İLGİDEN MEMNUNUZ

Kafede gönüllü servis elemanı olarak çalışan engelli Elmira Baltacı da Kırıkkale’de engelli bireyler ve vatandaşlar için güzel bir ortam sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Vatandaşların ailece gelebilecekleri, sosyalleşecekleri nezih bir ortam sağladıklarını anlatan Baltacı, yoğun ilgiden memnun olduklarını belirtti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x