Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

Erken teşhisin önemi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sağlık Kurulu Raporu almak için Yüksek İhtisas Hastanesi(YİH)’ne giden bir kişi yapılan muayyenin ardından meme kanseri olduğu ortaya çıkmış ve erken tedavi süreci başladı. Konu hakkında açıklama yapan Op.Dr. Kızıltan, erken teşhisin öneminden bahsetti.

 

 

İlimiz Yüksek İhtisas Hastanesine Sağlık Kurulu raporu almak için başvuran S.E‘nin rutin muayeneleri kapsamında Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gamze Kızıltan tarafından yapılan muayene  sırasında, tesadüfi olarak hastanın herhangi bir şikayeti olmamasına rağmen meme kanseri olduğunu  tespit edilmiş ve hastaya gereken cerrahi müdahale yapılarak tedavisi sağlandı. Op. Dr. Gamze Kızıltan, meme kanserinin yapılan rutin muayeneler ve basit tetkikler ile çoğu zaman kolaylıkla tespit edilebileceğini, bu tip hastalıklarda erken tanı ve tedavinin oldukça önemli olduğunu belirtti.

 

DÜZENLİ KONTROL

Meme kanserinin en sık rastlanan belirtisinin, memede ağrısız zamanla büyüyen bir kitlenin hissedilmesi olduğunu, kendi kendine meme muayenesinin önemini vurgulayan Op.Dr. Kızıltan, meme kanserinde erken teşhis için düzenli aralıklarla mamografi çektirilmesi ve doktor kontrolünün ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Kızıltan, “ Her kadın düzenli olarak kendi kendine meme muayenesini yapmalı, herhangi bir farklılık görmesi durumunda mutlaka bir uzmana başvurmalıdır. Düzenli doktor kontrolü sayesinde kitle henüz ele gelmeyecek büyüklükte iken tanı konulması sağlanabilir, erken teşhis hayati farklılık yaratacaktır” dedi.

 

RUTİN KONTROLLER

Konu ile ilgili Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Tekin Akça yaptığı açıklamada ise; yakın zamanda hastanemizde ilk defa mide kanseri ameliyatı (total gastrektomi+D2 diseksiyon) gerçekleştiren Op. Dr. Gamze Kızıltan’a teşekkürlerini ileterek, hastanemizde birçok hastalıkta olduğu gibi tiroid, mide, barsak ve meme kanserlerinin de tanı ve cerrahi tedavisinin başarılı olarak uygulandığını belirtti.  Özellikle bayan hastalarımızın meme kanseri erken teşhisi için  hastanemize gelerek  rutin kontrollerini yaptırmaları gerektiğini  belirtti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x