Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetYaşam

Erken Yaşta Evlilikleri Önleme

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneğinin 2015 yılı Mali Destek kapsamında Kırıkkale’den Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen  Tek STK Projesi ‘Erken Yaşta(Adolesen) evlilikleri önleme’ projesi  başladı.

 

İLK SEMİNER VERİLDİ

Proje kapsamında ilk eğitimi  Öğr. Gör.Yeşim Yeşim Kalyon​ ‘Etkili İletişim Becerileri’ semineri ile Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başarı ile gerçekleşti.  Yaklaşık 2 ay devam edecek proje eğitimleri için Programda Dernek Başkanı DR. Müzeyyen Özhavzalı bir açılış konuşması yaptı. Özhavzalı konuşmasında :” Projemizin amacı erken evliliğin getireceği sorunlar konusunda 15-19 yaş arası gençlerde farkındalık olusturmak, bu gençlerin meslek edinme ve kariyerlerine odaklanmalarını sağlamaktır. Kazandırılacak bu bilinç sayesinde örgencilerin erken evlilik vakalarının azalacağı düşünülmektedir. Projenin ortakları Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğüdür.  Yapılan 980 kişi üzerine yapılan anket çalışmasında ve diğer araştırmalar sonucunda erken nişanlanma ve evlenme vakalarının diğer okullara göre meslek liselerinde çok daha fazla olduğu göz önünde bulundurularak Keskin Maden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 100 kız öğrenci ve Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 100 erkek öğrenci projenin hedef grubu olarak belirlenmiştir. Bugün itibari ile Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden bilinen ismi ile Endüstri Lisesinden gençlerle buluşuyoruz. Gençlerimize, Kırıkkale’ye, Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu