Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSiyasetSon Dakika

Eroğlu, “Borçlu belediyeyi devralmam”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Demokrat Parti(DP) Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Gazi Eroğlu, Kırıkkal Belediye Başkanlığını kazanması halinde belediyeyi devralmayacağını iddia etti. Haber71’e özel sansasyonel açıklamalarda bulunan Eroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Kırıkkale’ye gelip, “Belediyeyi devralabilirsin” sözüyle ancak başkanlığı yürüteceğini söyledi.

‘DEMEKKİ BİRŞEYLER SAKLANIYOR’
Kırıkkale Belediyesi’nin içinde bulunduğu durumun içler acısı ve vahim olduğunu ifade eden Demokrat Parti(DP) Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Gazi Eroğlu, Kırıkkale Belediyesi’nin 10 yıldır kötü yönetimle Kırıkkale tarihinin en borçlu belediyesi olduğunu öne sürdü. Önceki haftalarda Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın, “Belediye’nin borcunu öğrenmek isteyen İller Bankası’nın sitesine baksın” söylemini eleştiren Eroğlu, “Böyle bir belediyelik ve yöneticilik olmaz. Demekki birşeyler saklanıyor. Kendisi açıkça neden ifade etmiyor borçları. Bu belediyeye kim gelirse gelsin borç ödemekten kurtulamayacak.” dedi.

‘KIRIKKALE’Yİ UYUTUP, KANDIRMIŞLAR’
Yerel seçimlerden sonra Kırıkkale Belediye Başkanlığına kim gelirse gelsin borç yükü altından zor kalkacağını yada hiç kalamadan daha da batıracağını iddia eden Eroğlu, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a birileri bu vahim durumu anlatmalı. Şayet ben belediye başkanı olursam bu belediyeyi bu şekilde borçlu devralmayacağım. Ancak Başbakan Erdoğan Kırıkkale’ye gelip, ‘Tamam belediyeyi alabilirsin’ derse devralacağım. Yoksa bu borcun altına girip halkın kandırılması yanlış. 10 yıldır Ak Parti Kırıkkale’yi uyutup, kandırmıştır. Yazık günah şu memlekete. Benim adaylığımın ötesinde Kırıkkale’yi herkes sağ duyu ile düşünsün karar versin ve oyunu haklı yöne kullansın.” diye konuştu.

‘GELECEK BAŞKAN EN FAZLA 15 KOLTUK GETİRECEK’
Eroğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı olması durmunda bütçe disiplinine uyulması, gider denetiminin yapılması, yapılacak yatırım ve hizmetlerde plan, program ve bütçeye uygunluk gibi ilkeleri benimseyeceklerini söyledi. Bu seçimde kimsenin kimseyi kandıramayacağını dile getiren Eroğlu, “Seçilecek belediye başkanı en fazla 15 koltuk getirecek, o yüzden ‘seni işe alacağız, onu işe alacağız’ diyenlere halk itibar etmesin. Kırıkkale’de işsizlik belediye ile değil, fabrika ve sanayinin geliştirilmesi ile çözülebilir. Biz Kırıkkale’de yeni iş sahalarını oluşturacağız.” dedi.

‘10 YIL BOYUNCA YAZIK GÜNAH ETTİLER’
Kırıkkale’de geçmiş yönetimlerde alınan hizmetlerin hala bugün benliğini koruduğunu ifade eden Eroğlu, Ak Parti’nin 10 yıllık belediyelik hizmetinden Kırıkkale’nin hiçbir şey alamadığını iddia etti. “Bu memlekete 10 yıl boyunca yazık günah ettiler. Geliyoruz, gidiyoruz herşey aynı. Hemde daha da borçla” diyen Eroğlu, halkın bu 10 yılı iyi görüp, bir daha yanlış yapmayacak derecede karar vermesi gerektiğini söyledi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
7 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
murat
murat
31 Ocak 2014 17:09

HELE BİR SEÇİMİ KAZAN DA SONRA DEVRALMAZSIN :))

Başa dön tuşu