Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Eski EDOK’çular yargılanmaya başlandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı eski korgeneral Metin İyidil’in de bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

 

HAZIR EDİLMELİ

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu. Davanın bir numaralı sanığı eski korgeneral İyidil, tutuklu bulunduğu Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nden, sanık eski tümgeneral Hamza Koçyiğit ise İzmir 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Savunmalara geçilmeden önce sanık İyidil’in avukatı Abdullah Kaya, müvekkilinin huzurda savunma yapması için mahkeme salonunda hazır edilmesini istedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, İyidil’in yarınki duruşmada hazır edilmesine karar verdi.

 

ASKERİ CASUSLUK KUMPAS DAVASI

Sanık Hamza Koçyiğit’in avukatı da müvekkilinin kamuoyunda, “askeri casusluk kumpas davası” olarak bilinen soruşturmanın da sanığı olduğunu belirterek, iki dosyanın birleştirilmesini talep etti. Taleplerden sonra iddianamenin özetinin okunmasıyla sanık savunmalarına geçildi. Davada, İyidil’in yanı sıra suç tarihinde KKK EDOK Okullar Komutanı olan eski korgeneral Abdullah Barutcu, EDOK Harekat Eğitim ve Öğretim Başkanı eski tuğgeneral Lütfü İhsan Yanıkoğlu, EDOK Kurmay Başkanı eski tümgeneral Hamza Koçyiğit, EDOK Muharebe Geliştirme Başkanı eski tuğgeneral Mehmet Topçu, EDOK Muharebe Geliştirme Başkanlığında gözlem subayı eski binbaşı Ersal Duman ve EDOK Eğitim Yöneticisi ve Öğretmen Yetiştirme Okul Komutanlığı Harekat ve İstihbarat Subayı eski albay Süleyman Güven yargılanıyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x