Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Eski müdüre hapis cezası

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan FETÖ/PDY soruşturmasının emniyet ayağını yürüten eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Engin Erdoğan’a 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

 

ETKİN PİŞMANLIK İNDİRİMİ

Edirne’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturmasının emniyet ayağını yürüten eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Engin Erdoğan, tutuklu yargılandığı 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından `ByLock´ programını kullandığı ve FETÖ silahlı terör örgütüne üye olduğu suçlamasıyla 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin iyi hal ve itirafçı olduğu için etkin pişmanlık indirimi uyguladığı Erdoğan’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

 

SON SAVUNMASI ALINDI

Hakkında Edirne 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne 15 yıl kadar hapis istemiyle dava açılan Erdoğan, bugün karar duruşmasına çıktı. Duruşmaya tutuklu olduğu Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nden video konferans (SEGBİS) ile yöntemiyle bağlanan Engin Erdoğan için mahkeme savcısı Yahya Tosun, mütalaa vererek örgüt üyeliği suçundan ceza verilmesini ve tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. SEGBİS ile son savunması alınan Engin Erdoğan, mahkemeden beraatını isteyerek, “Eğer ceza verilecekse etkin pişmanlık hükümden en yüksek indirimlerin uygulanmasını talep ediyorum. Uzun süredir tutukluyum. Kaçma şüphem yoktur, zaten kendim teslim oldum” dedi.

 

3 YIL 9 AY HAPİS CEZASI ALDI

Edirne 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı hakim Gökan Yaldız, oy birliği alınan kararı açıklayıp, Erdoğan’a ‘ByLock’ kullandığının ve örgüt üyeliğinin tespit edildiğini belirterek, 6 yıl hapis ceza verdi. Terörle Mücadele Kanunu kapsamında 9 yıla çıkarılan Erdoğan’ın cezası daha sonra hakkında iyi hal ve etkin pişmanlık yasaları da uygulanarak 3 yıl 9 aya indirildi. Mahkeme, Engin Erdoğan’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x