Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Esnaftan Hollanda’ya tepki

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Öz Anıl Dağıtım Pazarlama Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özdemir, Hollanda hükümetinin Türk diplomatlarına yönelik sergilediği tutumun yanlış olduğunu belirterek, kınadıklarını ifade etti. Özdemir, Hollanda hükümetine tepki olarak da mağazalarındaki tüm Hollanda ürünlerinin satışını durduklarını duyurdu.

 

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada dikkat çeken Hollanda hükümetinin Türk diplomatlarına yönelik ortaya koyduğu tavra Kırıkkale’den de tepki yükseldi. Kırıkkale’de mağazalar zinciri bulunan Öz Anıl Dağıtım ve Pazarlama şirketi yönetim kurulu başkanı Lütfü Özdemir, Hollanda hükümetinin bu tavrının çok yakışıksız olduğunu belirterek, şirketler zinciri olarak kınadıklarını ifade etti. Hollanda hükümetinin bu çirkin yanlıştan dönmesi gerektiğine dikkat çeken Özdemir, “şirket olarak bizde sessiz kalmamak ve tepkimizi göstermek adına bünyemizdeki tüm mağazalarımızdan Hollanda menşeli ürünlerin satışını durdurduk.” dedi.

 

HOLLANDA’YI KINADI

Kırıkkale Öz Anıl Dağıtım Pazarlama Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özdemir, Hollanda’yı kınadıklarını dile getirdiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi. “Hollanda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş izninin iptal edilmesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın bulunduğu aracın durdurulmasıyla sadece diplomat ve bakanlarımıza değil Türk halkına da saygısızlık yapmıştır. Bizde ortaya konulan çirkinliğe karşı fiili ne yapabiliriz diye yönetim kurulumuzda görüştük. Şirket olarak Hollanda menşeli ürünleri kaldırdık ve satışını da durdurduk. Hollanda hükümetinin bu tavrı kabul edilemez. Ve tüm şirket çalışanı olarak Hollanda’yı kınıyor, yanlıştan göre dönmelerini öneriyoruz”

 

ACİZLİK GÖSTERGESİDİR

Demokrasi ve özgürlüklere bağlılığını her vesileyle vurgulayan Hollanda makamlarının bu tavırları, Hollanda’daki Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir taciz olduğuna işaret eden Kırıkkale Öz Anıl Dağıtım Pazarlama Şirketi yönetim kurulu başkanı Özdemir,” Hollanda ile 4 asırdır kesintisiz sürdürdüğümüz siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi göz önüne aldığımızda, maruz kaldığımız bu kabul edilemez ve tehlikeli uygulamanın bir an önce son bulmasını ve diplomatik teamüllere uygun bir süreçle düzelmesini temenni ediyoruz. Bu hasmane tutum ve önyargılı zihniyet apaçık bir acizlik göstergesidir. Hollanda makamlarını bu tutumlarından dolayı kınıyoruz” dedi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x