Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Ezanlar bağımsızlığımızın en güzel ilham kaynağıdır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ kutlamaları ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle başladı. Camilerin vatan tapusu olduğunu belirten Müftü Bekir Gerek, “Camiler ve minarelerde okunan ezanlar bağımsızlığımızın en güzel ilham kaynağıdır, teminatlarındandır. Camiler, sevginin, barışın, kardeşliğin sembolüdür” dedi.

 

DUALAR EDİLDİ

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ nedeniyle İl Müftülüğü tarafından Nur Camii’nde bir dizi etkinlik düzenlendi. Son günlerde yaşanılan terör olaylarında karşı birlik ve beraberlik mesajının verildiği etkinlikte ayrıca Türkiye genelinde aziz şehitlerimiz için yapılan ‘100 bin hatmi Şerif’in duası yapıldı. Daha sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak, dualar edildi.

 

KARDEŞLİĞİN SEMBOLÜDÜR

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Müftü Bekir Gerek, “Camiler tarihimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin hatıralarının saklı bulunduğu, düşmanla savaşan ordumuz için duaların yapıldığı, asker ocağına vatan evlatlarının uğurlandığı, Allah, Vatan, Millet ve Bayrak sevgisinin gönüllere nakşedildiği halk mektepleridir. Camiler ve minarelerde okunan ezanlar bağımsızlığımızın en güzel ilham kaynağıdır, teminatlarındandır. Camiler, sevginin, barışın, kardeşliğin sembolüdür” dedi.

 

KUTSAL MEKANLARDIR

Camilerin vatan tapusu olduğuna dikkat çeken Gerek, “Bilindiği üzere İslam dininde mabetlere, mescit ve cami denmektedir. Mescit Allah’a secde edilen yer demektir. Cami ise kelime olarak toplayan, birleştiren, bir araya getiren anlamlarına gelmektedir. Bir mabet olarak cami; genç ihtiyar, amir memur, zengin fakir demeden bütün Mü’minlerin omuz omuza bir araya geldikleri ve ibadetlerini, samimi yakarışlarını birleştirerek eda ettikleri kutsal mekânlardır” şeklinde konuştu.

 

ONLARA AZAP ETMEKTEN VAZGEÇERİM

Gerek, “Cennet bahçeleridir. Nitekim kutsi bir hadiste Cenab-ı Allah “Mescitleri, camileri, inşa, tamir, tanzim ve tenvir edenleri, benim rızam için bir birlerini sevenleri ve seher vaktinde istiğfar edenleri görünce onlara azap etmekten vazgeçerim” buyurmaktadır. Camiler Müslüman beldelerin mührüdür. Cennet vatanımızın manevi tapularıdır. Birlik ve beraberliğimizin ilham kaynağıdır. Vatan sevgisinin, şehitlik ve gazilik duygusunun beslendiği, çalışma azminin işlendiği, anne ve babaya hürmetin, güzel ahlakın öğretildiği, irfan yuvalarıdır” dedi.

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

Gerek’in ardından konuşma yapan Vali Ali Kolat ise; Ankara’da yaşanılan patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet,  yaralılara ise acil şifalar temennisinde bulundu. Bugünlerde birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuzu dile getiren Kolat, “Camiler ülkemizin önemli mabedleri arasında yer almaktadır. Bizlerde şehrimize yakışır bir şekilde Nur Camii gibi bir eseri kazandırmaktan dolayı son derece mutluyuz” ifadesinde bulundu. Konuşmaların ardından ilimizde din ve İslam alanındaki çalışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu