Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Fakülteden kuduz açıklaması

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Konu ile ilgili Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi.

 

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Açıklamada, 27 Mayıs 2014 tarihinde tedavi amacıyla Kırıkkale Belediyesi tarafından Veteriner Fakültesine getirilen sokak köpeğinin, kuduz şüpheli olduğu anlaşıldığı andan itibaren, “Kuduz Hastalığından Korunma ve Kuduz Hastalığı ile Mücadele Yönetmeliği” çerçevesinde gerekli tüm tedbirlerin alındığındığı vurgulandı. Vakanın derhan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ihbar edildiğini, müdürlüğün ise bu kapsamda, vaka derhal Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ihbar edilmiş olup, İl Müdürlüğü tarafından Fakültemize Resmi Veteriner Hekim gönderilmiştir denilmiştir. Bundan sonraki sürecin de yine yönetmenlik gereği, İl Müdürlüğü veteriner hekiminin bilgisi çerçevesinde gerçekleştirildiğinin kaydedildiği açıklama şöyle devam ediyor:

 

ZAMANLAMA MANİDAR

“Fakültemizde her türlü güvenlik tedbiri alınmış olup, hasta hayvandan alınan örnek teşhis amacıyla İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiştir. Hasta hayvanın kadavrası yönetmenlikte belirtilen usuller gereğince bertaraf edilmiş ve hayvanın temas ettiği alanlar dezenfekte edilmiştir. Bu vakanın üzerinden 6 aydan fazla bir süre geçtikten sonra gündeme getirilmesi ve kamuoyunda hiçbir önlem alınmadığı şeklinde bir algı uyandırılması manidar görülmekte olup, fakültemizde yapılan mevzuata uygun uygulamaları görmezden gelerek, kamuoyuna tamamen yanlış yansıtılan söz konusu bilgilerin yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde düzeltilmesine ihtiyaç duyulmuştur.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu