Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Farkında ol değiştir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin Kaymakamlığı tarafından Kamu kurum ve kuruluşların daha verimli çalışmasını desteklemek amacıyla Farkında ol, değiştir projesini hayata geçiriyor. Projenin finansmanlığını Kurum içi yapılan faaliyetlerde ilgili kurum, genel ve koordinasyon ile ilgili yapılan faaliyetlerde ise Keskin Kaymakamlığı üstlenecek.

 

VERİMLİLİĞİ ARTIRACAK

Keskin ilçesindeki resmi kurum ve kuruluşların daha verimli olabilmeleri ve verimliliğin önündeki engellerin kaldırılması için Farkında ol, değiştir projesi kapsamında çalışmalar yapılacak. Projeyle sorun neredeyse bulunarak çözüm sağlanarak, maksimum verim elde edileceğini söyleyen Proje Koordinatörü ve Keskin Kaymakamı Muammer Köken “Günümüzde kurum ve kuruluşların daha verimli nasıl çalışacaklarını belirlemeleri gerekmektedir. Örneğin iş ortamında bir lambanın değiştirilmesinin, masanın yerinin değiştirilmesinin, bilgisayar programlarının güncellenmesinin verimliliği arttırabileceği unutulmamalıdır. Kurumların “Farkında Ol Değiştir” projesi ile iş ortamında yapılması gereken işleri en hızlı ve en verimli bir şekilde bitirmek ve bir adım öteye götürmek için gereken çalışma şartlarını hazırlamaları amaçlanmıştır. Bunun için değişime karşı olan direnci kırmak, ekip çalışması ve toplam kalite yönetimi ile verimliliği arttıracak faaliyetleri yapıp, aylık deftere kaydı yapılarak bunu ilk test ve son testlerle sonuçlarında bir iyileşme olup olmadığını belirlemek gerekmektedir. Kurumlar bu çalışmaları belirlenen dönemlerde rapor haline getirerek proje ekibine gönderecekler ve sonuçta en verimli kurumlar seçilerek örnek çalışmaları diğer kurumlarında gelişmesine imkan sağlayacaktır” diye konuştu.

 

İŞGÜCÜ VERİMLİLİĞİ

İlçe Kaymakamı Köken “Verimlilik çıktının girdiye oranı olup, kaynakların ne ölçüde etken ve etkili kullanıldığına ilişkin bir ölçüttür. En çok kullanılan kısmi verimlilik, işgücü verimliliğidir ve aksi belirtilmedikçe verimlilik ifadesi işgücü verimliliğini tanımlar. İşgücü verimliliği çalışanların daha iyi, daha hızlı, daha çok çalışması ile veya çalışanların daha yetenekli ve becerili olması ile artar. Aynı zamanda işgücü dışındaki üretim faktörlerinin etkin kullanılması sonucu katma değer artışı da işgücü verimliliğini arttırır. Örneğin, daha çok ve daha iyi makine kullanılması, üretim süreçlerinin etkinleştirilmesi, girdi kullanımındaki israfın önlenmesi, teknolojik inovasyon(yenilenme) işgücü verimliliğini arttırır. Proje ile verimliliği arttırmak için kurumların çalışanlarını eğiterek daha verimli hale getirmeleri birinci aşamadır. Bunun için çalışanlara ait iş bölümü içerisinde çalışanların hangi eğitimleri alacağı planlanacaktır” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x