Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

FETÖ davaları devam ediyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 8 sanığın yargılandığı davaların duruşmaları görüldü.

 

7 KASIM’A ERTELEDİ

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, tutuksuz sanıklar Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanlığında görevli binbaşı M.U. ile astsubay Ü.A. ile avukatları hazır bulundu. “FETÖ/PDY’ye üye olma ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlamasıyla yargılanan M.U. ve Ü.A, önceki savunmalarını tekrarladıklarını söyledi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 7 Kasım’a erteledi. Aynı mahkemedeki diğer duruşmaya ise tutuksuz sanık Gülden S. ve avukat katıldı.

 

PROGRAMI SİLDİ EŞİNE VERDİ

“FETÖ/PDY’ye üye olmak” suçlamasıyla yargılanan Gülden S. savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u telefonuna yüklediğini ancak aktif kullanmadığını iddia etti.  FETÖ’ye bilerek ve isteyerek dahil olmadığını, kullanıldığının geç farkına vardığını ileri süren Gülden S, mağdur edildiğini söyledi. Mahkeme heyeti, Gülden S’nin tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı 14 Kasım’a erteledi. Aynı mahkemedeki başka duruşmada da tutuksuz sanıklar eski komiser yardımcısı Y.Ç, meslekten ihraç edilen polisler M.B. ve H.C. ile avukatları hazır bulundu. “FETÖ/PDY’ye üye olmak” suçlamasıyla yargılanan sanıklardan Y.Ç, savunmasında, ByLock’u kullandığını, yeni telefon alınca eskisini, programı ve içerisindekileri silerek eşine verdiğini öne sürdü.

 

2 KİŞİYE BERAAT

Yeni telefona da ByLock’u yüklettiğini anlatan Y.Ç, “Programı Numan isminde biri yükledi. Bu kişinin gerçek isminin Namık olduğunu öğrendim. Programdan sadece bu kişiyle görüştüm.” dedi.Mahkeme heyeti, duruşmayı 14 Kasım’a erteledi. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki bir başka duruşmada ise mahkeme heyeti, “FETÖ/PDY’ye üye olmak” suçlamasıyla yargılanan sanıklar H.K. ve K.S’nin beraatine karar verdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x