Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

FETÖ mahkemesinde beraat kararı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün sözde “büyük bölgeci ablası” olduğu gerekçesiyle yargılanan Derya Ayan, berat etti.

BANA BAĞLI 8-9 EV VARDI
Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla hakkında dava açılan Ayan, hazır bulundu. Ayan, savunmasında, etkin pişmanlık yasalarından yararlanmak isteyerek bu yapıya ait bütün bildiklerini anlattı. Kendisinin örgütün sözde “büyük bölgeci ablası” olduğunu belirten Ayan, “Bana bağlı 8-9 ev vardı. Bunları emniyette anlattım ve yerlerini gösterdim. Yıllarca bu yapıya gittim ve geldim.”

12 ARALIK’A ERTELEDİ
“Dini duygularım istismar edilerek kandırıldım. 15 Temmuz hain gecenin ardından bu yapının ne derece tehlikeli olduğunu öğrendim. Bütün bildiklerimi anlatmaya karar verdim ve huzurunuzda anlattım. Beratımı talep ediyorum.” diye konuştu. Savcı, sanığın etkin pişmanlık yasalarının gereğini yerine getirdiğine ve ceza almaması yönünde mütalaa verdi. Mahkeme heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan sanık Ayan’ın beratına karar verdi. Aynı mahkemedeki diğer duruşmalara ise eski polisler Harun C. ve Yasin Ç. ile avukatları katıldı. Mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı bu duruşmayı 12 Aralık’a erteledi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x