Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

FETÖ sanığı yakını duruşmada görüntü alırken yakalandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

FETÖ sanığı yakını duruşmada görüntü alırken yakalandı

Kırıkkale’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, hakkında dava açılan ve tutuklu bulunan eski dershane öğretmenin yargılandığı duruşmada cep telefonuyla görüntü alan sanık yakınının telefonuna el konuldu.

 

TELEFONA EL KONULDU

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, “Silahlı terör örgütüne üye olmak, terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet” suçlarından yargılanan tutuklu sanık Y.K, duruşmaya Kütahya’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Sanık Y.K, savunmasında, 5 ay kadar FETÖ’nün dershanesinde çalıştığını iddia ederek, “Bu yapının gerçek yüzünü görmüş olsaydım orada çalışmazdım. ByLock kullanmadım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum.” dedi. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Tanık beyanları alındığı sırada sanık yakını G.K, duruşma salonunda cep telefonuyla görüntü aldığı tespit edilince görevli polis memurunca tutanak tutularak savcılığa sevk edildi. Savcılıktan serbest bırakılan sanık yakınının cep telefonuna el konuldu.

 

ESKİ POLİS MEMURUNA HAPİS CEZASI

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuksuz yargılanan eski polis memuru Levent Çakır ile avukatı hazır bulundu. Çakır, savunmasında, HTS raporundaki kişilerin ailesi ve meslektaşları olduğunu belirterek, geçmişinde bu yapının okuluna, dershanesine gitmediğini ve Bank Asya’da hesabının bulunmadığını ileri sürdü. İddia edilen suçları işlemediğini savunan Çakır, beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığa “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x