Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

FETÖ sanıklarına hapis cezası

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

FETÖ sanıklarına hapis cezası

Kırıkkale’de, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında silahlı terör örgütü kurmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla yargılanan eski Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) çalışanları hapis cezasına çarptırıldı.

 

HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, silahlı terör örgütü kurmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla haklarında dava açılan tutuklu sanıklar Yunus Ç., Ergün İ., Tuncay D., Uğur Y., Mustafa Ö., Harun K.,  tutuksuz yargılananlar Mustafa K., Seyit D., Uğur G., Adem Y., Ahmet A., Haydar A. ve Yusuf Ç. ile avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Tuncay D., savunmasında, FETÖ dahil hiçbir terör örgütünün üyesi olmadığını iddia etti.

 

HAPİS CEZASI VERİLDİ

Sanık Ergün İ, de hakkındaki suçlamaları reddetti. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Ergün İ., 17-25 Aralık süreci öncesinde bu yapının sohbet toplantılarına dini duygularımı kullanarak ben de katıldım. Beraatimi talep ediyorum. dedi. Sanık Mustafa Ö. ise kendi isteğiyle bu hain yapıya üyeliğinin söz konusu olmadığını ileri sürerek, beraat talebinde bulundu. Diğer sanıklar da silahlı terör örgütü üyeliği iddiasını kabul etmediklerini belirtti. Mahkeme heyeti, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan Ergün İ’ye 8 yıl 4 ay, Tuncay D’ye 7 yıl 8 ay 15 gün, Yunus Ç, Seyit D, Uğur Y, Mustafa Ö, Mustafa K ve Harun K’ya 7 yıl 7 ay 7’şer gün, silahlı terör örgütüne yardım suçundan Uğur G, Adem Y ve Haydar A’ya 2 yıl 6’şar ay, Ahmet A’ya 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Yusuf Ç. ise beraat ettirildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x